Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Fredag Fre 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Idag 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Vinst i rivalmötet

12 september 2021 17:02
Nyhet

LHC har fått en smakstart på SDHL-säsongen. Premiärsegern mot Göteborg följdes upp av ytterligare en, mot rivalerna och förmodade toppkonkurrenterna HV71.


Med seger i premiären i ryggsäcken var det ett LHC fyllt av självförtroende som klev in i Saab Arena för toppmöte med HV71 och gav sig själva en flygande start. Redan efter en halv minut nätade Jessica Adolfsson, efter en suverän framspelning av Madelen Haug Hansen.

Första perioden var tydligt i LHC:s grepp, som skapade ett flertal målchanser. Det var emellertid försvunnet till den andra perioden.

– Det är lite samma problem som vi hade förra året, att vi är för ojämna. Vi startar jättebra och skapar mycket målchanser, sen vi kommer vi ut till andra och ger över hela initiativet genom att vi spelar lite för snyggt och tror att vi är lite för bra, säger Thomas Pettersen.

Gästerna från Jönköping utnyttjade initiativet genom att göra två raka mål. LHC tog sig tillbaka och kvitterade genom lagkaptenen Madelen Haug Hansen, vilket gav ett likaläge inför tredje perioden.

Då fick publiken se en matchbild som påminde om de två första, så till vida att LHC tog initiativet inledningsvis, ryckte ifrån till en 4-2 ledning efter mål av Linnea Johansson och Justine Reyes, innan man åter gav över bollen till HV71 som reducerade.

– Det är något som vi har pratat om hela vägen, att vi måste kunna kontrollera matcherna på ett annat sätt. Vi kommer inte klara av att spela med den intensiteten över 60 minuter, men vi måste klara av att hantera det, göra något kortare byten och kontrollera spelet med pucken inom laget.

LHC lyckades stänga matchen i slutet av den tredje perioden och när 60 minuter sammanfattades stod 4-3 till LHC-favör på resultattavlan. Således sex inspelade poäng på två matcher, full pott och sju olika målskyttar.

– Jag är extremt nöjd med sex poäng. Vi har pratat om att vi ska vara ett kollektivt där många bidrar offensivt och inte vara beroende av ett fåtal spelare. Jag hoppas att vi kan fortsätta så, avslutar Thomas.