Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Fredag Fre 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Idag 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Joakim Engström inför seriepremiären av SDHL

10 september 2021 15:22
SDHL

Imorgon är det äntligen dags. Säsongspremiär i SDHL och HV71 tar emot Djurgården på hemmaplan. Tränaren Joakim Engström berättar att publiken kan förvänta sig att se ett mer hårt arbetande lag denna säsong.


En lång väntan är över för laget när de imorgon spelar första tävlingsmatchen för säsongen. Förberedelserna började redan första veckan i augusti när laget hade ispremiär och tränaren Joakim Engström, är på det stora hela nöjd med lagets progression under försäsongen.

– Försäsongen har varit speciell på det sättet att det har varit Hockey VM och Damkronorna har haft samling. Så det har varit spelare ut och in under hela försäsongen. Det är egentligen bara sista veckan där truppen varit komplett. Men så har det varit för alla lag och det vi har hunnit med att jobba med är vi väldigt nöjda med, fokus har varit på det fundamentala i spelet, försvarspelt främst.

Under veckan som gått har laget slipat på detaljer i spelet inför seriepremiären mot Djurgården imorgon.

– Det har slipats detaljer och speciellt vårt försvarsspel, under träningen ikväll kommer vi lägga mer tid på "special-teams"

Försäsong är en sak, men tävlingsmatcher är något annat. Vad har du för förväntningar på ditt lag imorgon?

– På grund av att det ha varit spelare ut och in under försäsongen så är inte förväntningarna skyhöga. Första matcherna kanske kommer kanske att se ut lite som "första matchen på säsongen". Säger det igen, men försvarsspelet har vi jobbat på en del och där vill vi se att vissa saker sitter.

Laget har genomgått en del förändringar från förra säsongen. Målvaktssidan är intakt men i övrigt har det skett en del rockader. Är det någon man ska ha ett extra öga på?

– Truppen skiljer sig från tidigare år i den mån att vi behöver hålla tillbaka dom lite. De är väldigt noga med att jobba hårt och i vissa fall gör de mer än vad vi i tränarstaben begär av dom. Vi har pratat om att hitta rätt balans mellan träning och vila.

– Av de nya spelarna så ska man ha en extra koll på Nicoline Jensen, en riktigt smart spelare, inte alltid så flashig i sitt sätt att spela, men hon är en genuin ishockeyspelare. Sarah Bujold kan bli en publikfavorit, hon är ett rivjärn på isen och det hålls inte igen någonting i närkamperna.

Hur formerar du laget imorgon?
– Alla spelare är tillgängliga förutom Hanna Olsson och Julia Tylke som har en bit kvar innan de är fullt återställda.

Helgens matcher
HV71 - Djurgården (seriepremiär), lördag 15:00 Husqvarna Garden Linköping HC - HV71, söndag 13:00 SAAB Arena

Seriepremiären mot Djurgården imorgon kan du se på plats i Husqvarna Garden, boka din plats till fri entré här.

Båda matcherna sänds på C More.