Lägesuppdatering kring LHC:s SHL-lag
Publicerad: 2021-02-16
Nyhet
Här följer en statusuppdatering kring de spelare som i dagsläget inte är i spel för Linköpings SHL-lag.

Vid dags dato är det nio spelare som av olika anledningar inte är i spel.

Markus Ljungh blev skadad i samband med en träning med Tre Kronor. De senaste undersökningarna visar på ett bättre utfall än de inledande.

Henrik Törnqvist genomgick en operation precis innan landslagsuppehållet och är för närvarande gipsad. De första prognoserna säger att Henrik kan vara tillbaka i slutskedet av säsongen.

Arvid Costmar har opererat sin axel, som slogs ur led under matchen mot Oskarshamn. För Arvids del är det tyvärr färdigspelat för säsongen.

Dan Pettersson genomgår rehabilitering för en underkroppsskada. Det finns i dagsläget ingen prognos när det kan bli aktuellt med spel.

Hampus Larsson är precis i inledningen av sin rehabiliteringsträning.

Under matchen mot Leksand fick Alexander Johansson, Andrew Gordon och Niklas Lundström utgå. Samtliga kommer att undersökas av det medicinska teamet under onsdagen.

Josh Ho-Sang är på plats och tränar med laget. Hans arbetstillståndsprocess är i full gång och vi hoppas att Josh blir spelklar inom de närmsta dagarna.

– Jag förstår att det finns ett stort intresse för både skadeläget och eventuella nyförvärv inför den deadline som var i måndags, säger LHC:s General Manager Niklas Persson.

– Vi pratade med ett antal spelare som vi visste skulle passa in hos oss, men av olika anledningar så var det inget som föll på plats.

– Vi är glada över att ha Josh på plats men ambitionen var att förstärka laget med ytterligare spelare, med hjälp av de externa finansiärerna, avslutar Niklas.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners