CSR-PROJEKT

Genom vårt breda partnernätverk med goda kontakter inom näringslivet, samhället och med staden Linköping har Linköping Hockey Club en unik position i samhället. Tillsammans med dig vill vi göra mer, för fler!

 

Som partner till vårt samhällsengagemang bidrar du till att skapa en mer jämlik samt inkluderande stad och region. Dessutom bidrar engagemangen till att engagera nya LHC-supportrar, partners, ledare och spelare.

Hjälp oss att skapa en mer jämlik stad och region och att engagera nya LHC-fans, partners, ledare och spelare.

Välkommen till Team 1217!

Team 1217 är en klubb där ungdomar som är mellan 12 och 17 år erhåller ett säsongskort till Linköping Hockey Clubs hemmamatcher förutsatt att du förbinder dig. genom en avtalsskrivning, att avstå alkohol, tobak och droger under hela året fram till 1 augusti 2024.

Anmälan för säsongen 2023-24 är nu stängd.

Tillsammans - LHC i samhället

För att få ett bra grepp om hur vårt CSR-arbete fungerar så har vi samlat alla i ett program som vi har valt att kalla för Tillsammans.

Det har genom åren mynnat ut i en rad olika aktiviteter och fokus har alltid varit att få barn och ungdomar att träna och må bra genom rörelse.

Välgörenhetsmatch

Vår målsättning är att varje säsong anordna en välgörenhetsmatch. Till denna tillställning bjuds ett antal välgörenhetsorganisationer in och erbjuds att ha en utställning i vår foajé. Under matchen pågår dessutom olika aktiviteter som organisationerna är med och driver.

Ett krav vi har på organisationerna är att de ska ha ett såkallt 90-konto, det vill säga vara godkänd och kontrollerad.

Teddy Bear Toss

I samband med organisationen Tappra Barn har vi under många år arrangerat Teddy Bear Toss i samband med en SHL-match. Syftet är att publiken kastar in nallar i en paus under spelets gång.

Nallarna köper de antingen på plats eller så tar man med sig dem hemifrån. Nallarna skänks därefter till barn som genomgår svåra umbäranden.

LHC Stångåstaden Outdoor Hockey School

Tillsammans med vår partner Stångåstaden har vi ett projekt där Linköpings barn och ungdomar aktiveras på ett engagerande sätt - LHC Stångåstaden Hockey School. Här åker vi ut till olika bostadsområden i Linköpings kommun under sommarhalvåret och spelar landhockey.

Syftet är att barn som inte spelar hockey ska få testa på landhockey tillsammans med spelare från våra representationslag. Bonusen blir att många barn och ungdomar får ett motionspass.

I samband med Stångåstadens egna sommarkollon så medverkar även vi med spelare från våra representationslag. Exempelvis är de med en eftermiddag och kör ett träningspass med deltagarna. Eller så kan de prata om kamratskap, fair play och moral.

Officiella leverantörer
Huvudpartners