Arvid Costmar: "Inspirerande och roligt att få fortsätta en säsong till"
Publicerad: 2021-04-21
Lagbygget SHL
Motalakillen Arvid Costmar fortsätter sin hockeyresa i Linköping Hockey Club. I och med ett nyskrivet ettårsavtal går han in på sin åttonde säsong med lejonet på bröstet.

– Det känns grymt såklart. Jag har varit här länge nu och det känns inspirerande och roligt att få fortsätta en säsong till, säger Arvid i en längre intervju som du ser i spelaren ovan.

Moderklubben är Motala AIF, men han känns till stora delar som en LHC-produkt i och med hans många år i föreningen. Att LHC betyder mycket för Arvid råder det inget tvivel om.

– LHC har betytt väldigt mycket för mig och har hjälpt mig till den jag är idag. Jag har LHC att tacka för mycket och som jag var inne på förut, det känns otroligt inspirerande och kul att fortsätta en säsong till.

{!A}

Arvid befinner sig just nu i en rehabiliteringsperiod efter den axelskada som han ådrog sig i mitten av januari. Säsongen 2020/2021 beskriver han som ”en bökig säsong”.

– Det var lite skador som satte käppar i hjulen. Jag kom in fel i säsongen och fick en skada som gjorde att jag missade de första matcherna. När man verkligen ville visa att man var här för att ta en plats så var man tvungen att stå vid sidan och redan där blev det en uppförsbacke, säger han och fortsätter:

– Ju mer tiden gick kom jag in i det mer och mer, fick chansen att spela mer och det kändes som att det gick bättre och bättre. Sen åkte jag på Junior-VM, gjorde bra ifrån mig och kände att jag var på gång, men när jag kom hem så pajade jag axeln, vilket kändes otroligt tungt. En krokig säsong på många sätt, både för mig och för laget. Jag känner en enorm hunger och revanschlust inför hösten.

Det märks när han pratar att blicken är riktad mot framtiden, med revansch som en stor drivkraft.

– Både jag personligen och vi som lag har mer att ge, inget snack om den saken. Det är en enorm revanschlust att prestera bättre hockey, både jag personligen och vi som lag. Jag känner mig väldigt motiverad och inspirerad för hösten och jag längtar efter att spela hockey igen.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners