Moa Wernblom klar för LHC
Publicerad: 2024-05-03
Pressmeddelande
Den 25-åriga forwarden Moa Wernblom har tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club. Wernblom kommer senast från spel med Brynäs IF.

25-åriga forwarden Moa Wernblom, född 6 juni 1998 i Örnsköldsvik, med SK Lejon som moderklubb gjorde sin debut i dåvarande Riksserien som 16-åring för MoDo Hockey och redan säsongen därpå hade hon tagit en ordinarie plats i MoDo:s damlag.

Inför säsongen 2017/2018 gick flytten till Linköping och LHC där hon gjorde avtryck direkt. På fem säsonger blev det 201 matcher, 52 poäng och 124 utvisningsminuter innan flytten gick till Brynäs IF. I Brynäs har hon noterats för 16 poäng och 50 utvisningsminuter på 82 matcher.

 

Nu står det klart att Moa flyttar tillbaka till Östergötland och slätten igen, då hon har tecknat på ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club.

- Det känns jättekul att få representera Linköping Hockey Club igen. LHC är en bra organisation och det känns jättebra att komma tillbaka. Jag har haft en bra dialog med sportchef Sabina Eriksson och har fått en känsla av att det har hänt mycket positivt i klubben på kort tid. Jag ser verkligen framemot att få vara med på den här resan om klubben gör just nu.

 

BB230924ZX027 Aron Broman / Bildbyrån

 

För den uppmärksamme så är den gamla MoDo-profilen Magnus Wernblom Moa:s pappa, som även han var känd för sitt fysiska spel. Moa då? Jo då, Moa beskrivs som en tuff och fysisk forward som sällan backar undan när det hettar till även hon.

- Jag har mina främsta styrkor i det fysiska spelet och i spelet utan puck. Jag bidrar med mycket skridskoåkning, fullföljer tacklingar och är bara allmänt jobbig att möta. På senare tid har jag jobbat hårt med att utveckla mitt spel med puck och tycker att jag tagit kliv där under säsongen, vilket är något som jag vill fortsätta utveckla i LHC.

- Vid sidan av isen ser jag mig som en glad och driven person. Jag är inte den som pratar mest och högst, men bidrar med mitt sätt att träna stenhårt och alltid tävla oavsett vad jag tar mig an.

 

Sportchef Sabina Eriksson säger så här om rekryteringen av Moa Wernblom:

- Moa är en hårt jobbande powerforward som kommer bli extremt nyttig för oss såväl på som utanför isen. Om jag får säga mitt så ser jag Moa som en kvinnlig Lance Bouma på isen och en kvinnlig Remi Elie i gymmet – då förstår man nog vad det är för typ av spelare vi får in här. Den gångna säsongen har hon tagit stora kliv i sitt offensiva spel och vi är övertygade om att hon kommer fortsätta ta de kliven hos oss i Linköping.

FAKTA OM MOA WERNBLOM

Född: 6 juni 1998 i Örnsköldsvik

Moderklubb: SK Lejon

Position: Forward

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 165 cm / 63 kg

Tidigare klubbar: SK Lejon, MoDo Hockey, IF Björklöven, Sundsvall/Timrå, Linköping Hockey Club, Brynäs IF

Följ truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SDHL".  

Kommunikationsansvarig Edin Omanoic
Officiella leverantörer
Huvudpartners