Söndag Sön 21 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Fredag Fre 26 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Idag 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Tisdag Tis 7 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Fredag Fre 10 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec

Broc gör sig redo för comeback

13 februari 2021 11:00
Nyhet

Efter två månader på skadelistan är Broc Little friskförklarad. Under de senaste dagarna har han klivit in i kollektiv träning med sikte på comeback när LHC startar om SHL med match mot Leksand.


– Det har varit bra att komma tillbaka och träna med laget för att komma i matchform. Jag har tränat mycket på is på egen hand de senaste veckorna, men det är en annan sak när man tränar med laget för det blir fler matchsituationer och man får ta emot tacklingar. Så här långt har det gått bra, säger Broc.

Hur har det varit att träna på egen hand på is?
– Det är inte den roligaste upplevelsen, men det är nödvändigt. Det är bra att ha tid att komma i matchskick och jag känner att jag har gjort allt jag kan för att vara i form till nästa vecka.

Att han ser fram emot att göra comeback råder det inga tvivel om. Under samtalet återkommer han flera gånger till hur mycket han längtar efter att spela match igen.

– Jag kan inte vänta på att få komma ut dit. Det har varit långa månader med att bara sitta på läktarna, speciellt när det har varit tufft för laget. Man känner sig lite hjälplös i den situationen och man vill bara vara där ute och hjälpa laget. Jag ser fram emot att komma tillbaka och bidra till laget.

Linköping har under de senaste tio matcherna ökat sitt poängsnitt till mer än en och en halv inspelad poäng per match. Broc, som har följt laget, vittnar om en ökad stabilitet i spelet.

– Den största grejen är stabiliteten som vi har skapat i spelet, framförallt defensivt. Vi har gett oss själva chansen att vinna matcherna på slutet och det har inte varit lika mycket upp och ner. Nyckeln för att fortsätta utveckla det är att bibehålla stabiliteten och samtidigt hitta lite mer offensivt spel och det är en av sakerna som jag ska hjälpa till med.

Tolv matcher återstår av SHL:s grundserie. Med tanke på hur jämnt det är i tabellen så kommer allting att avgöras under de sista omgångarna.

– Det är en klyscha, men det är en match i taget som gäller. För oss är det som att spela slutspel nu och vi måste hela tiden fokusera på nästa match och att ta så mycket poäng som möjligt. Just nu ligger fokus på att möta Leksand på tisdag.