Peter Jakobsson förlänger med LHC
Publicerad: 2024-02-19
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club och herrlagets sportchef Peter Jakobsson har kommit överens om en kontraktsförlängning som lägger till tre år på det nuvarande avtalet. Det nya avtalet sträcker sig därmed till 2028.

52-årige Peter Jakobsson, född 18 december 1971 i Södertälje, med Visby AIK som moderklubb kom till LHC:s organisation inför säsongen 2022/2023 i rollen som sportchef. Som spelare hade Peter en lång karriär med spel i Elitserien i klubbar som Västerås, Malmö och Färjestad och som bland annat innehöll två raka SM-guld med värmlänningarna.

Säsongen 2017/2018 tog Jakobsson klivet in i Färjestad BK:s organisation som sportchef och var i klubben fram till mitten på säsongen 2021/2022 då han fick lämna klubben. Det laget som Jakobsson byggde inför säsongen gick sedermera hela vägen under våren och vann SM-guld. Ny arbetsgivare blev i stället Linköping Hockey Club som den 18 mars 2022 presenterade Peter Jakobsson som sportchef tillsammans med dåvarande General Managern Niklas Persson.

Sedan våren 2023 har Peter Jakobsson haft ett ensamt ansvar över den sportsliga delen kring klubbens SHL-lag men kommer från och med starten på nästa säsong att få in en ny radarpartner i form av Tony Mårtensson. Jakobsson har haft ett avtal som sträckt sig över säsongen 2024/2025 och nu förlängs det avtalet med ytterligare tre säsonger.

- Det känns fantastiskt bra. Riktigt spännande att få fortsätta den här resan i Linköping Hockey Club som vi har startat igång. Jag är ödmjukt tacksam och stolt över att fortsatt få förtroendet i klubben.

Edin Omanovic / Linköping Hockey Club

Herrarna har haft ett par tunga år bakom sig. Senast det var slutspelshockey i staden på herrsidan var säsongen 2017/2018 då man blev utslagna i en kvartsfinalsserie mot Djurgården. Inför årets slutspurt av grundserien ligger man på en femteplats i tabellen på 74 inspelade poäng med nio matcher kvar och Jakobsson säger så här om filosofin bakom sitt lagbygge:

- Jag vill att vi ska vara där. Jag vill att vi ska vara närvarande. Jag vill att vi ska bjuda vår härliga publik på energi, passion och engagemang. Visst, det kan emellanåt bli fel där ute, men ingen ska gå härifrån och tycka att vi inte gjort vårt jobb. Jag tycker om när vi pratar om attityd, inställning och krav – där vill jag att vi ska vara oftare.

Det nya avtalet sträcker sig till och med våren 2028 och Peter Jakobsson har en tydlig vision.

- Jag vill att vi ska känna att vi har varit däruppe och spelat slutspel varje år. Jag tycker att vi har förutsättningarna för det med den här publiken, våra partners och vår styrelse som stöttar oss. Vi ska vara ett slutspelslag att räkna med och det gör ingenting om vi får vara där framme och nosa på att spela final här i Saab Arena igen. Det är på tiden.

Linköping Hockey Club:s klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar säger så här om kontraktsförlängningen med Peter Jakobsson:

- Vi i Linköping Hockey Club är mycket glada över att kunna meddela att vi har kommit överens med Peter Jakobsson om en kontraktsförlängning. Peter är på många sätt en viktig pusselbit för att ta oss dit vi vill vara. Med Peter får vi en kontinuitet, kravbild och professionalism i organisationen, men framför allt en otrolig vinnarskalle. Samarbetet mellan oss har fungerat utmärkt sedan dag ett och vi ser tillsammans framemot vad framtiden har att erbjuda.

FAKTA OM PETER JAKOBSSON

Född: 18 december 1971 i Södertälje

Moderklubb: Visby AIK

Position som spelare: Back

Meriter som spelare: 2 SM-guld (1997 och 1998)

Nuvarande roll: Sportchef för SHL-laget

Klubbar som spelare: Visby AIK, Roma IF, Västerås IK, IK Westmannia, Västerås IK, Surahammars IF, Tingsryds AIF, Färjestad BK, Malmö Redhawks, Hannover Scorpions, HC Innsbruck, EC Salzburg och Visby/Roma

Klubbar som ledare: Färjestad BK

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners