Olivia Sohrner klar för LHC
Publicerad: 2024-05-07
Pressmeddelande
Den 19-åriga backen Olivia Sohrner har tecknat ett ettårsavtal med Linköping Hockey Club. Sohrner kommer senast från spel med Djurgårdens IF.

19-åriga backen Olivia Sohrner, född 5 januari 2005 i Stockholm, med Hässelby Kävelsta HC som moderklubb gjorde sitt första framträdande i SDHL säsongen 2019/2020 med AIK. Under säsongen 2020/2021 gick flytten från AIK till rivalen Djurgårdens IF där hon har spelat sedan dess.

På 114 matcher i Djurgården har Olivia noterats för 24 poäng och 36 utvisningsminuter – med andra ord en etablerad spelare i ligan trots sin unga ålder. Nu har Olivia och Linköping Hockey Club kommit överens om ett ettårsavtal.

 

- Det känns superkul och spännande att få skriva på för LHC. Jag har haft en bra dialog med klubben och gillar ambitionerna som man har. I Linköping finns det förutsättningar för mig för att fortsätta utvecklas och ta nästa kliv, säger Olivia.

Olivia beskriver sig själv som spelare på isen och som person utanför isen enligt följande:

- Jag ser mig själv som en offensiv back som alltid strävar efter bra lösningar i mitt spel som också behärskar det fysiska spelet väl. Utanför isen är jag en glad och positiv människa som hela tiden vill min omgivning det bästa.

 

BB230112MA006 Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

 

Damlagets sportchef Sabina Eriksson kommenterar nyförvärvet Olivia Sohrner:

- Trots sin unga ålder är Olivia en etablerad SDHL-spelare som har fått ett stort förtroende i sin förra klubb, i såväl boxplay som powerplay. Hon är en fantastisk människa att ha runt sig både på och utanför isen som alltid strävar efter att bli bäst. Vi är väldigt glada över att Olivia kommer att representera just oss till nästa säsong!

FAKTA OM OLIVIA SOHRNER

Född: 5 januari 2005 i Stockholm

Moderklubb: Hässelby Kälvesta HC

Position: Back

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 167 cm / 73 kg

Tidigare klubbar: Hässelby Kälvesta HC, AIK, Djurgården

Följ truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SDHL".   

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners