LHC och Petrus Palmu går skilda vägar
Publicerad: 2023-05-11
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club och forwarden Petrus Palmu har nått en överenskommelse om att bryta dennes avtal till kommande säsong.

25-åriga Petrus Palmu, född 16 juli 1997 i Joensuu, Finland, med Jokipojat som moderklubb har under sin seniorkarriär representerat Utica Comets i AHL, TPS, JYP och Jukurit i Liiga samt ERC Ingolstadt i tyska DEL. Inför säsongen 2022/2023 värvades Petrus till SHL-kollegan Örebro HK efter att ha kommit tvåa i den finska poängligan med sina 59 poäng på lika många grundseriematcher. I Örebro brev det totalt fyra poäng på 15 matcher innan LHC snappade upp forwarden under vintern i det läget man befann sig i då och tecknade ett avtal över säsongen 2023/2024. Petrus Palmu landade till slut på fem assist på 26 matcher och nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Linköping Hockey Club.

- Vi har tillsammans med Petrus Palmu och hans agent diskuterat över en längre tid och vi känner att vi inte kan erbjuda Petrus den rollen som önskas vilket har lett till oss till ett ömsesidigt beslut om att bryta avtalet i förtid. Ibland blir det så här i sportens värld och vi kan inte annat än att önska Petrus Palmu lycka till i sin fortsatta hockeykarriär,

säger SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson.
Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners