Klas Östman blir ny huvudtränare för LHC
Publicerad: 2021-05-12
Lagbygget SHL
Efter två år i Schweiz återvänder Klas Östman till Linköping Hockey Club för rollen som huvudtränare för SHL-laget. Kontraktet är skrivet på två år.

– Det känns fantastiskt bra och hedrande såklart. Linköping är den klubb som jag har varit längst i och det känns som hemma och min klubb. Det känns väldigt inspirerande, säger Klas i en intervju som du ser i spelaren ovan.

Han kommer att basa över coachteamet som även består av de assisterande tränarna Gereon Dahlgren och Niclas Hävelid samt målvaktstränaren Jonas Fransson, en konstellation som Klas ser fram emot att jobba med.

– Det känns kanon. Jag har varit delaktig i processen att sätta teamet och jag känner mig väldigt trygg med alla tre. Nicke är den som jag känner bäst, Gereon har jag träffat på i hockeysammanhang då och då, och ”Frallan” ser jag fram emot att lära känna. Det känns som ett bra team, vi kommer komplettera varandra bra och fylla i varandras styrkor och svagheter. Samtidigt har vi samma syn på ledarskap, så det känns kanon.

I fredags blev Klas schweizisk mästare med Zug, efter en imponerande finalserie mot Geneve-Servette. Redan på torsdag är tanken att familjen ska flyga hemåt, så det är minst sagt bråda dagar.

– Vi håller på och packar för fullt här och vi hoppas kunna hinna med flyget på torsdag och komma hem till Linköping. Sen är det lite Covid-restriktioner som vi väntar svar på, men jag hoppas få hoppa in i omklädningsrummet redan på måndag nästa vecka. Det blir direkt på bollen och det ser jag fram emot.

Kontraktet med Klas sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners