Selma Luggin klar för LHC
Publicerad: 2023-06-22
Pressmeddelande
Den 20-åriga österrikiskan Selma Luggin har tecknat ett ettårsavtal med Linköping Hockey Club. Luggin kommer senast från spel med Djurgårdens IF i SDHL och blir i och med detta SDHL-lagets femte nyförvärv.

20-åriga målvakten Selma Luggin, född 5 oktober 2002 i Wien, Österrike, med EHV Sabres Wien som moderklubb gjorde sin första match för Sabres Wiens seniorlag säsongen 2019/2020. På tre säsonger noterades Selma för imponerande 94,1 i räddningsprocent på 57 matcher i EHV Sabres Wien.

Till säsongen 2022/2023 gick flyttlasset till Sverige och Djurgårdens IF där hon stod för starka 93,2 i räddningsprocent i grundserien (8 matcher) och 90,2 i slutspelet (5 matcher). Selma har även 1 VM med det österrikiska landslaget på meritlistan.

Nu står det klart att Selma Luggin blir Linköping Hockey Clubs femte nyförvärv på damsidan.

- Jag är väldigt glad och stolt över att få bli en del av Linköping Hockey Club till kommande säsong och ser framemot allt som det närmsta året har att erbjuda. Mitt mål är att vara en målvakt som med mitt spel gör skillnad för att hjälpa laget att nå våra gemensamma mål.

säger Selma Luggin.

SDHL-lagets sportchef Sabina Eriksson kommenterar enligt följande:

- Selma, som närmast kommer från Djurgården, drabbades olyckligtvis av en skada i början av föregående säsong som gjorde att hon missade en del av säsongen. Hon kom tillbaka starkt under våren och tog tillbaka förstaspaden vilket visar på hennes höga klass.

- Det kommer bli en bra fight mellan Ebba Svensson Träff och Selma där de kommer få kriga varje dag för att visa vem som ska spela. Jag anser att vi kommer ha ett av de starkaste målvaktsparen i SDHL - vilket såklart känns mycket bra!

Selma Luggin ansluter till laget efter sommaren. 

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners