Hugo Hävelid lånas in till herrlaget
Publicerad: 2024-03-21
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club och Djurgårdens IF har kommit överens om ett lån av den tidigare LHC-målvakten Hugo Hävelid.

20-årige Hugo Hävelid, född 1 januari 2004 i Täby, med Linköping Hockey Club som moderklubb lånas in till herrlaget per omgående. Hugo har representerat LHC under hela sin karriär fram till nuvarande säsong då han värvades in till Djurgårdens IF i Hockeyallsvenskan där det hittills har blivit 16 matcher med en räddningsprocent på 89,9. Sitt stora genombrott fick Hugo tidigare i vintras då han var förstemålvakt för Juniorkronorna under JVM och stod för flera bra prestationer.

Herrlagets sportchef Peter Jakobsson har under vintern namngivit Hugo Hävelid som tredjemålvakt och väljer nu att utnyttja möjligheten att, i samråd med Djurgården, kalla in Hugo med anledning av onsdagens nyhet gällande Marcus Högberg.

- Vi är ödmjukt tacksamma att Djurgården ger oss chansen att kalla in Hugo nu när situationen är som den är med ”Högga”. Hugo känner till vår organisation väl sedan tidigare vilket känns tryggt för så väl honom som för oss, säger sportchef Peter Jakobsson.

Hugo Hävelid ansluter till laget redan under torsdag förmiddag, reser med laget upp till Skellefteå i helgen och kan fortsättningsvis representera både Djurgården och Linköping under säsongsavslutningen.

FAKTA OM HUGO HÄVELID

Född: 1 januari 2004 i Täby

Moderklubb: Linköping Hockey Club

Position: Målvakt

Längd/vikt: 179 cm / 81 kg

Tidigare klubbar: Linköping Hockey Club, HC Vita Hästen, Djurgårdens IF

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners