Linköping Hockey Clubs VD/klubbdirektör avgår
Publicerad: 2023-03-03
Pressmeddelande
Niclas Björkman har fredagen den 3 mars 2023 valt att avsluta sin tjänst som VD/klubbdirektör för Linköping Hockey Club. Detta efter en förstärkt hotbild mot personen i fråga inom så väl det arbetsmässiga som på det privata planet.

Niclas ”Nocko” Björkman tillträdde sin roll som klubbdirektör för Linköping Hockey Club den 16 augusti 2021, vilket innebar att han blev VD för LHC Event AB och föreningschef för Linköping Hockey Club.

Under fredagen valde VD/klubbdirektör Niclas Björkman att lämna in sin avskedsansökan till Linköping Hockey Clubs styrelse efter att fått motstå hot, förolämpningar och kränkningar från supporterhåll över en längre tid där händelserna efter gårdagens SHL-match mot Timrå blev droppen.

Det är djupt beklagligt att Niclas väljer att lämna in sin avskedsansökan i denna tid efter att han, sedan påbörjandet av anställningen hos oss, gjort ett fantastiskt jobb med och runt organisationen.

Att "Nocko" väljer att sluta på grund av dessa återkommande händelser är helt bedrövligt för Linköping Hockey Club. Våra medarbetare ska inte leva under de förutsättningar som har skett den senaste tiden. Det är helt fel att det ska behöva vara så här - att man ska känna oro för sig själv och sin familj när det i grund och botten handlar om ett vanligt jobb. Jag förstår att idrott påverkar, men det är helt förkastligt det som har skett. Att man tycker saker, det är en helt annan femma, men det som har skett är inte okej någonstans.

Den här typen av människor, som har utsatt Niclas för detta, är och kommer aldrig att vara välkomna till Linköping Hockey Club. Sådana människor som utsätter våra medarbetare för den typen av handlingar som har skett vill vi inte ha något alls att göra med. Vi måste ändra den här kulturen runt Linköping Hockey Club omedelbart.

Säger Linköping Hockey Clubs ordförande Christer Trägårdh.

Samtliga frågor i ärendet hänvisas till Linköping Hockey Clubs ordförande Christer Trägårdh.

Linköping Hockey Club
Officiella leverantörer
Huvudpartners