Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Patrick Russell drar på sig Clubens färger igen

1 augusti 2021 11:00
Lagbygget SHL

Med återsamlingen precis runt hörnet ansluter forwarden Patrick Russell till styrkorna. Den 28-årige danske forwarden, som gått hockeygymnasiet i Linköping, kommer närmast från spel i Edmonton Oilers.


– Det är kul att få komma tillbaka. Det var alltid lite av en dröm att få spela i A-laget när man var i J18 och J20, så det känns jättebra, säger Patrick i en intervju som du ser i spelaren ovan.

Patrick var 16 år gammal när han lämnade Danmark för att satsa på hockeyn och bli en del av LHC:s hockeygymnasium.

– Jag försökte få en utmaning och ville komma så långt med hockeyn som möjligt och då var Linköping ett bra val för mig. Jag hade det jättebra i Linköping under fyra år och har fortfarande jättemycket kompisar där som jag pratar med.

Under sin tid i LHC:s juniorverksamhet var Patrick lagkamrat med trion Marcus Högberg, Mattias Bäckman och Jesper Pettersson som han nu åter får dela omklädningsrum med.

– Jag skrev med ”Bäckis” idag (Mattias Bäckman) och han skrev grattis till kontraktet. Jag har pratat mycket med Klas (Östman) och han har fått berätta vad han tänker och tycker.

Under Patricks samtliga fyra år i Linköping hade han Klas Östman som tränare och han sticker inte under stol med att Klas hade stor inverkan på valet att komma tillbaka.

– Han vet vem jag är, hur jag spelar och hur jag är som person och jag vet vem han är. Jag har haft bra säsonger under honom tidigare, så det känns bra att få testa det igen och se hur det går.

När det gäller spelstilen, en hårt arbetande forward som gillar att ha pucken i offensiva lägen, har inte så mycket ändrats sedan junioråren.

– Jag tror inte det har ändrats så mycket. Jag har inte spelat så mycket offensivt när jag har varit i NHL, så jag ser fram emot att få ha pucken lite mer och skapa lite mer offensivt. Men fortfarande en hårt jobbande spelare som gillar att tacklas och sådant.

Med Patricks signatur på kontraktet består LHC:s SHL-lag av 24 spelare, varav 12 har fostrats inom den egna akademin.

Patrick har skrivit på ett tvåårsavtal med LHC.