Remi Elie klar för LHC
Publicerad: 2023-04-29
Pressmeddelande
Den 28-årige Remi Elie har tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club. Elie kommer senast från spel med Färjestad BK och blir i och med detta SHL-lagets tredje nyförvärv.

28-åriga centern Remi Elie, född 16 april 1995 i Green Valley, Ontario i Kanada, har spenderat den större delen av sin hockeykarriär i Nordamerika med spel i bland annat OHL, AHL och NHL. Sommaren 2013 draftades Remi Elie utav Dallas Stars i den andra rundan som val nummer 40. Debuten i NHL kom säsongen 2016/2017 i Dallas efter fem säsonger i OHL med London Knights, Belleville Bulls och Erie Otters samt en säsong i AHL med Texas Stars. Under sin första säsong i NHL noterades Elie för sju poäng på 18 matcher. Karriären har även innehållit spel i NHL med Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning och i AHL med Rochester Americans och Syracuse Crunch. Totalt står Remi Elie noterad för 107 matcher, 22 poäng, 28 utvisningsminuter och +5 i NHL.

Den senaste säsongen spelade Remi för Färjestad BK i Svenska Hockeyligan. På 38 matcher noterades han för 19 poäng, 22 utvisningsminuter och +5 i plus-minus-statistiken. Efter att ha varit aktuell för flera klubbar i Sverige samt övriga Europa har nu Linköping Hockey Club och Remi Elie kommit överens om ett tvåårsavtal. 

- Det känns väldigt bra att få skriva nytt kontrakt i Sverige och med Linköping. Jag ser verkligen framemot att få representera klubben kommande säsonger och att få träffa alla i och kring klubben. Jag har redan fått meddelanden från folk i Linköping som välkomnar mig, vilket jag verkligen uppskattar.

säger Remi Elie och fortsätter:

- Det ultimata målet är att vinna SM-guld med Linköping, jag är väldigt hoppfull om att vi kan nå det målet och jag längtar att få sätta igång nere på isen. Jag vill bidra med mitt spel så mycket det bara går och se till att vi lyckas nå våra mål.

SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson kommenterar nyförvärvet enligt följande:

- Remi Elie är den tvåvägscenter som vi har varit tydliga med att vi sökt. Han är en kraftfull center som är fysiskt stark, har bra avslut och bra skridskoåkning. Just hans fysiska spel kommer ge oss en ingrediens i vårt spel som jag tycker att vi har saknat. Han har under sin tid i Färjestad visat att han kan vara en bidragande faktor i SHL och det betyder såklart mycket att han har en säsong med spel på stor rink i sig, som vi dessutom tycker att han behärskar på ett föredömligt sätt. Erfarenheten han har med sig från NHL kommer också ge en ytterligare tyngd in i truppen. Vi tycker såklart att det är jättespännande att Remi Elie valt just oss och är otroligt glada över denna signering! 

En längre intervju med Remi Elie kommer när spelaren är på plats i Linköping efter sommaruppehållet.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners