Kapten Haug Hansen stannar
Publicerad: 2022-04-13
Pressmeddelande
De två senaste årens lagkapten i SDHL-laget har satt pennan till pappret och kritat på ett nytt avtal med LHC. Madelen Haug Hansen kommer därmed till hösten gå in på sin elfte säsong i LHC-tröjan.

Med 365 grundserie- och slutspelsmatcher i Linköping är 28-åriga Madelen Haug Hansen den spelare som har spelat näst flest matcher för föreningen i SDHL, endast slagen av Denise Altmann.

Men med ett nytt tvåårskontrakt skrivet finns goda möjligheter att Madelen blir LHC:s meste SDHL-spelare under de kommande åren.

– Det känns bra att ha skrivit på för en fortsättning i Linköping. Jag tycker att vi är på väg tillbaka till att etablera oss som ett av topplagen i ligan och det finns ett stort engagemang för att utveckla verksamheten. Jag ser fram emot att fortsätta den här resan med LHC, säger Madelen.

Apropå det där rekordet, så är det ingenting som Madelen har tänkt på när hon har tagit beslutet om framtiden.

– Nej, det har inte funnits med där, utan det var efter jag skrev på som vi noterade att det inte är så många matcher kvar. Det är klart att det skulle vara kul, men det viktigaste är att vi får ihop ett bra lag till nästa säsong som kan vara med och konkurrera i toppen.

Just nu befinner sig Madelen på landslagsläger med Norge, där förberedelser inför den kommande VM-turneringen står på schemat.

– Det kommer bli kul. Det är en bra grupp med bland annat Frankrike som Sverige mötte i OS-kvalet, men jag tycker att vi har bra förutsättningar och möjligheter att slåss om en uppflyttning till A-VM.

Madelen Haug Hansen är född och uppvuxen i Halden och har Comet som moderklubb. Som 16-åring gjorde hon sin debut i SDHL, med ett två matcher långt gästspel i MoDo.

Till säsongen 2012/2013 kom den då nyligen fyllda 19-åringen till Linköping och inledde den karriärsresa som pågår än idag.

Under åren i Linköping har Madelen vunnit två SM-guld, spelat ytterligare tre SM-finaler och alltså fått ihop 365 matcher. På dessa 365 matcher har hon gjort 255 poäng fördelat på 98 mål och 167 assist.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners