Bröderna Myrenberg förlänger med LHC
Publicerad: 2023-10-19
Pressmeddelande
Den 23-årige målvakten Jesper Myrenberg, den 20-årige backen Jonathan Myrenberg och Linköping Hockey Club har kommit överens om varsitt nytt tvåårsavtal. Jesper och Jonathan är därmed kontrakterade till och med säsongen 2025/2026.

23-årige Jesper Myrenberg, född den 8 april 2000 i Täby, med IFK Täby som moderklubb kom till LHC:s organisation inför säsongen 2016/2017 och var en del av såväl klubbens J18- som J20-lag. Myrenberg lånades även ut till Västerås IK och HC Vita Hästen under olika perioder för att få speltid på seniornivå. Debuten i Linköping Hockey Clubs SHL-lag kom, bortsett från fyra registrerade sekunder säsongen 2018/2019, 1 oktober 2022 borta mot Rögle. En match som LHC dessvärre förlorade med 3-2 efter straffar men där Myrenberg motade 29 skott och noterades för en räddningsprocent på 93,5.

Totalt blev det 12 matcher för Jesper Myrenberg säsongen 2022/2023 och en räddningsprocent på 89,1. Säsongen avslutades med att Jesper blev namngiven målvakt för Djurgårdens IF i deras jakt på en SHL-plats. Myrenberg stod för flera bra insatser och lovordades efter succén i Djurgården.

- Det känns jättebra att få skriva det här avtalet och vara kvar här i staden och laget ytterligare två säsonger. Jag trivs väldigt bra i laget och i Mikael Vernblom och Marcus Högbergs sällskap. Jag och "Högga" har en bra vänskap och en bra relation, vi sporrar varandra bra och tar hand om varandra utanför isen. "Micke" har jag haft vid min sida sedan gymnasietiden, vi känner varandra väldigt bra och förstår varandra på djupet, säger Jesper Myrenberg.

SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson kommenterar det nysignade avtalet med Jesper Myrenberg enligt följande:

- Vi tycker att Jesper tar kliv för varje dag som går och det mycket tack vare samarbetet med Marcus Högberg och målvaktstränare Mikael Vernblom. Vi är tacksamma och glada över att fått till en fortsättning med Jesper. Han ligger i och tränar hårt varje vecka, varje dag och både lär sig och lyssnar på personerna runt omkring honom. 

- Det är en tuff situation att konkurrera med en av landets bästa målvakter men han har hittat en bra roll där och vi ska försöka ge han en bra resa där han får växa ut till att bli en bra SHL-målvakt framöver.

20-årige backen Jonathan Myrenberg, född den 11 april 2003 i Täby, med IFK Täby som moderklubb kom till LHC:s organisation inför säsongen 2019/2020. Jonathan spelade en säsong i klubbens J18-lag innan han snabbt fick gå upp och spela med J20-laget. Väl där blev det en nyckelroll redan från start och han var bland annat med och tog SM-guld med J20-laget. Sommaren 2021 draftades Jonathan Myrenberg som val nummer 140 i den femte rundan av Vancouver Canucks, en rättighet som Vancouver sedan snappades upp av Boston Bruins. Säsongen 2021/2022 noterades han för 39 poäng på 42 matcher från sin backposition i J20-laget. Säsongen därpå lånades Jonathan Myrenberg ut till Mora IK i Hockeyallsvenskan och lovordades rejält för sina 59 matcher där.

Debuten i SHL-laget kom i premiären 2021/2022 mot Färjestad då han skrapade ihop en total istid på sex minuter och 20 sekunder. Första målet i SHL-laget väntar vi fortfarande på men sin första assist gjorde Jonathan för några veckor sedan i bortamatchen mot Frölunda.

- Det känns väldigt bra! Jag tror att det är något riktigt bra på gång här i Linköping och jag vill fortsätta vara en del av den resan, säger Jonathan Myrenberg och fortsätter:

- Det är jättekul att ha fått det här förtroendet i inledningen av säsongen. Det bygger, som jag sagt vid en tidigare intervju, mitt självförtroende och något som garanterat stärker mig inför framtiden.

SHL-lagets sportchef kommenterar det nysignade avtalet med Jonathan Myrenberg enligt följande:

- En bra back med bra storlek som är bra med pucken och som har gjort en bra säsong hittills! Han fick en stabil resa i Mora förra säsongen vilket med facit i hand var nyttigt för honom då han fick spela mot tufft motstånd varje kväll. Han tog för sig där på ett bra sätt vilket gjorde att han kom in rätt snabbt hos oss under säsongen. 

- Här har han fått mycket förtroende och vi ser att han tar kliv varje dag. Jag tror att det finns otroligt mycket potential i Jonathan fortsättningsvis, vi måste komma ihåg att han bara är 20 år. Jag sa faktiskt det till honom häromdagen att man inte kan låta bli att vara lite avundsjuk: bra med pucken, rightare, back och 20 år. Det låter som en bra framtid i mina öron. 

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners