Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar

Henrik Törnqvist stannar i Cluben

18 januari 2022 17:30
Pressmeddelande

En modern trotjänare stannar kvar. 25-årige Henrik Törnqvist, som just nu är inne på sin sjunde säsong i LHC:s SHL-lag, har skrivit på ett kontrakt för ytterligare tre säsonger.


Med 310 tävlingsmatcher i LHC:s representationslag, är Henrik Törnqvist endast slagen av Broc Little och Jonas Junland i den nuvarande upplagen av SHL-laget. Lägg därtill 155 matcher i föreningens U16, J18 och J20-lag, så tecknas bilden av en modern trotjänare.

Motalapojken Törnqvist har blivit hela Linköping och Östergötlands Henrik Törnqvist. Nu fortsätter han sin karriärsresa på stället han kallar hemma, Linköping.

– Det var inte speciellt mycket att fundera på. Jag trivs otroligt bra i LHC och i Linköping och det har verkligen blivit hemma efter alla år. Vi håller på att bygga någonting just nu med ett stort antal spelare som verkligen bryr sig om föreningen och den resan vill jag väldigt gärna vara med på, säger Henrik, som har ett tydligt mål med fortsättningen i LHC-tröjan.

– Jag vill att Linköpingspubliken ska få uppleva slutspelshockey igen. Det har varit några år sedan vi var där, men jag är övertygad om att vi kommer att spela slutspel snart igen. För min egen del är utveckling viktigt och jag vill fortsätta lära mig nya saker. Coachteamet har hjälpt mig att ta nästa steg och med hela bilden sammantaget så var en fortsättning i LHC självklar.

Huvudtränaren Klas Östman coachade Henrik redan som 16-åring, när han fick debutera i LHC:s J20-lag som underåring.

– Henrik har gjort resan som vi vill och hoppas att spelarna ska göra när de är i vår verksamhet. Han kom som en blyg 15-åring från Motala och har jobbat sig hela vägen till att bli ett fullblodsproffs i alla lägen. Han har byggt på sin erfarenhet och har vuxit ut till en spelare som kan spela både anfall och försvar och som vi alltid kan lita på. Jag tycker att han just nu spelar sin bästa hockey i karriären och det känns riktigt kul att han vill fortsätta sin resa med oss i Linköping, säger Klas som också hyllar Henriks ledaregenskaper i gruppen.

– Henrik har med åren tagit ett större ansvar och är en av ledarna i vår grupp. Han är ett väldigt bra föredöme för våra unga spelare, med sitt sätt att vara och hur han förbereder sig för träning och match. Han är en av de spelarna som kommer utgöra kärnan i vår verksamhet de kommande åren, avslutar Klas.

Henriks nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2024/2025.