Två mål från Roe när LHC besegrade MODO
Publicerad: 2015-09-29

Linköping Hockey Club besegrade MODO för andra matchen i rad. På hemmaplan fick LHC betydligt bättre utdelning än i fredagsmatchen och vann tillslut med 7-2 efter två mål av Garrett Roe.

Linköping fick precis som i fredagens bortamatch en riktig drömstart mot MODO. Efter en minut avlossade Gustav Forsling en projektil som letade sig in bakom Adam Reideborn.

Två minuter senare utökade Linköping sin ledning till 2-0 genom Broc Little, som fick en fin passning av Niklas Persson och avslutade resolut. Målet från Little tvingade fram en timeout från MODO:s coach Larry Huras som såg allt annat än nöjd ut.

LHC spelade ut ordentligt och hade stundtals uppvisning i anfallszon. Hemmaspelarna gjorde sig hela tiden spelbara vilket gav upphov till ett kreativt och vackert passningsspel.

Nio minuter in i perioden reducerade MODO till 2-1 genom Byron Ritchie som hittade en lucka bakom David Rautio.

En och en halv minut senare utökade LHC sin ledning till 3-1 efter ett vackert anfall som slutade med att Jonas Junland rakade in pucken i öppet nät. Men situationen föregicks av en tuff tackling på Nick Sörensen som fick lämna matchen i förtid.

Målkalaset tog inte slut där. MODO reducerade ytterligare en gång när Bobby Butler serverades öppet mål av Maxim LaPierre och enkelt satte dit pucken.

Med drygt tre minuter kvar kom så LHC:s fjärde mål i matchen när Niklas Persson blev frispelad av Andrew Gordon, fintade ner Reideborn och fick in pucken mellan benen.

Linköping fortsatte att trumma på i inledningen av den andra perioden och hade till synes full kontroll på händelserna i Saab Arena. Det var ytterst nära att LHC utökade i den fjärde minuten när Rakhshani hade mer eller mindre öppet mål, men Adam Reideborn kom tillbaka och stod för en makalös räddning.

Efter sju och en halv minut blev LHC tilldömda ett straffslag efter att Garrett Roe blivit störd av MODO-försvarare i ett friläge. Garrett tog själv hand om straffen, lurade ner Reideborn och skickade in sitt första SHL-mål.

Efter tio minuter fick LHC sin första utvisning i matchen när Andrew Gordon blev utvisad för roughing. Linköping fortsatte att visa upp ett boxplay-spel av hög kvalité och klarade av ännu ett numerärt underläge.

Efter boxplay-spelet fortsatte Linköping att gå på framåt och tryckte ner MODO i försvarszon. I den sextonde minuten kom nästa mål framåt när Chad Billins fick ett öppet läge i slottet och skickade in sitt första SHL-mål för Linköping.

LHC fick sedan chansen i powerplay i slutskedet av perioden men fick ingen utdelning och fick därmed ta med sig sitt numerära överläge in i den tredje perioden.

Powerplay-spelet gav ingen utdelning men det gav LHC fortsatt kommando i matchen och det var stundtals dominans från Linköpings sida. MODO stack upp ett par gånger om och försökte få till en reducering men LHC-försvaret tillsammans med David Rautio stod pall.

Elva minuter in i perioden utökade Linköping ännu en gång när Garrett Roe styrde in ett skott från blålinjen signerat Daniel Rahimi och ställningen var således 7-2.

LHC fortsatte att gå framåt och var nära att utöka ledningen ett par gånger men sju mål framåt blev slutfacit för Linköping. Därmed vinner LHC mot MODO med 7-2 för tredje gången sedan december 2010.