Nick Shore klar för LHC
Publicerad: 2024-04-06
Pressmeddelande
Den 31-årige centern Nick Shore har tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club. Shore kommer senast från spel med HV71.

31-åriga centern Nick Shore, född 26 september 1992 i Denver, Colorado, USA har spenderat den större delen av sin hockeykarriär i Nordamerika med spel i NHL och AHL. Sommaren 2011 draftades han av Los Angeles Kings i den tredje rundan som val nummer 82. Debuten i NHL kom säsongen 2014/2015 för just Los Angeles och under säsongen noterades han för ett mål och sex assist på 34 matcher. Totalt blev det fyra säsonger med Kings innan flyttlasset gick till såväl Ottawa Senators som Calgary Flames under samma säsong vilket fick Shore att vända blickarna mot KHL och spel i Metallurg Magnitogorsk säsongen 2018/2019. Väl där blev det fem mål och 16 assist på 43 matcher.

Inför säsongen 2019/2020 flyttade Shore tillbaka till Nordamerika och avverkade 67 matcher i NHL med Toronto Maple Leafs och Winnipeg Jets innan det återigen blev spel i Europa. Sedan dess har Nick Shore stannat i Europa och hunnit med spel i såväl Slovakien som Schweiz och nu senast HV71.

BB221228PA148 Petter Arvidson / Bildbyrån

 

Nick Shore presenterades av HV71 den 13 december 2022 och var allra högst bidragande till att hålla kvar klubben i SHL den säsongen med sina 18 poäng på 25 matcher. Under säsongen 2023/2024 fortsatte Shore att producera poäng framåt och var endast tre poäng ifrån att bli HV71:s främsta poänggörare i grundserien, trots 11 matcher mindre spelade än Henrik Borgström som vann lagets interna poängliga.

 

Nu står det  klart att Nick Shore kommer att representera Linköping Hockey Club de kommande två säsongerna.

- Jag är väldigt exalterad över att få skriva på för Linköping Hockey Club då jag bara har hört många bra saker om laget, klubben, staden och supportrarna. Klubben har tagit stora steg på alla plan den senaste tiden och jag vill bidra med mitt spel på isen för att fortsätta bygga på den resan Linköping är mitt uppe i, säger Nick Shore.

 

Med sina 304 NHL-, 129 AHL-, 92 KHL-matcher, ett olympiskt mästerskap och två säsonger i SHL finns det med andra ord en hel del erfarenhet att dra nytta av.

- Efter samtalen med Peter, Tony och ledarstaben så är jag övertygad om att vi kommer ha ett väldigt starkt lag de närmsta åren som kan utmana de allra bästa i ligan, för att i slutändan även kunna gå långt i ett slutspel.

BB240224DW125 David Wreland / Bildbyrån

 

Assisterande sportchef Tony Mårtensson säger så här om nyförvärvet Nick Shore:

- Vi är självklart väldigt glada över att han har valt att skriva på för oss i Linköping Hockey Club de kommande två åren! Nick Shore är en otroligt skicklig spelare som kommer att spetsa vår centersida ytterligare. Han besitter ett jättefint spelsinne och gör ständigt sina medspelare bättre. Hans poängproduktion, inte bara här i Sverige utan även i resten av Europa, vittnar om att han har anpassat sig till spelet som spelas här jämfört med Nordamerika vilket givetvis är ett stort plus.

- SHL är en oerhört tuff liga att producera i och han har varit i den här ligan i två säsonger nu och gjort det väldigt bra. Han kan ligan, han kan lagen, han kan arenorna och just den erfarenheten ska inte underskattas.

 

Nick Shore kommer att sköta sin sommarträning hemma i USA och ansluter till truppen först den 1 oktober i höst.

FAKTA OM NICK SHORE

Född: 26 september 1992 i Denver, Colorado i USA

Position: Center

Skjuter: Höger

Längd/vikt: 185 cm / 90 kg

Tidigare klubbar: Colorado Thunderbirds, USNTDP Juniors, University of Denver, Manchester Monarchs, Los Angeles Kings, Ottawa Senators, Calgary Flames, Metallurg Magnitogorsk, Toronto Maple Leafs, Winnipeg Jets, HK Dukla Trencin, EV Zug, Sibir Novosibirsk, HC Ambri-Piotta, HV71

Nu kan du följa hela truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SHL".

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners