Uppdatering om Hampus Larssons skada
Publicerad: 2020-11-18
Nyhet
I den tredje perioden i lördagens match mot Frölunda blev Hampus Larsson skadad i samband med en situation där han åkte in i sargen. Under undersökning på sjukhuset konstaterades en nackskada.

– När jag kom upp till sjukhuset så röntgade de nacken och såg då att några av kotorna var skadade. Det innebar att det blev operation under söndagen och då gick man in och fixerade de här kotorna. Operationen gick bra. Beskedet från läkarna är att skadan inte kommer ge några framtida men och jag kommer kunna bli helt återställd. Jag vill passa på att säga att personalen på sjukhuset som har hjälpt mig har varit fantastisk, säger Hampus.

Hur mår du just nu?
– Jag mår efter omständigheterna bra. Känseln och rörligheten är bra och jag har kunnat gå upp och gå litegrann de senaste dagarna. Inom kort kommer jag att få åka hem från sjukhuset och det känns väldigt skönt. Rehabiliteringen får ta den tid som krävs, men jag räknar med att vara borta från träningen ett antal månader.

Niklas Persson, General Manager i LHC, kommenterar läget;

– Vi är väldigt tacksamma och glada över att allting har gått så pass väl som det har gått och att Hampus under dessa omständigheter mår så bra som han gör. Läkarteamet som tagit hand om Hampus har gjort ett mycket bra jobb genom hela den här första tiden.

Vi ber media att visa respekt för Hampus och hans familj i den här situationen. Linköping Hockey Club kommer tills vidare inte kommentera frågan ytterligare, utan hänvisar till detta pressmeddelande.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners