Rutinerad finsk forward har kritat på för Cluben!
Publicerad: 2022-05-28
Nyhet
Från vårt östra grannland hämtar vi nästa nyförvärv. 29-årige Markus Hännikäinen hämtas in från tyska Adler Mannheim och har kritat på ett avtal som gäller över kommande säsong.

– Jag ser fram emot att komma till Linköping. Jag har hört väldigt bra saker om föreningen, fansen och staden, så det var ett ganska enkelt beslut att ta. Vi vill ta oss tillbaka till slutspelet och jag vill vara med på den resan, genom att vara en spelare som laget alltid kan lita, säger Markus.

Markus är född och uppvuxen i Helsingfors och fick sin inledande hockeyfostran i Kiekko-Tiikerit. Som junior var han en framstående spelare i Jokerits verksamhet och tog sig hela vägen till spel i Liiga, högsta serien i Finland.

Det stora genombrottet kom emellertid i Jyp, då Markus stod för imponerande 46 poäng på 60 matcher. Säsongen resulterade i uppmärksamhet från Columbus Blue Jackets som signade upp Markus på ett tvåårskontrakt.

Det blev totalt fem säsonger i Columbus organisation med 91 NHL-matcher och 150 AHL-matcher på meritlistan.

Sedan dess har Markus spelat 65 matcher med Jokerit samt 23 matcher i Adler Mannheim, som avslutning på säsongen 2021/2022.

Nu väntar flytt till Sverige och spel med Linköping Hockey Club.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners