Ingen fortsättning för Markus Hännikäinen
Publicerad: 2023-03-15
Pressmeddelande
Det senaste avtalet mellan Linköping Hockey Club och Markus Hännikäinen löper ut den 1 maj 2023 och det blir ingen fortsättning tillsammans mellan parterna.

29-årige Markus Hännikäinen, född 26 mars 1993 i Helsingfors, Finland, presenterades den 28 maj 2022 för Linköpingspubliken. Markus kom till LHC från en säsong som innehöll spel i såväl finska Jokerit och KHL som tyska Adler Mannheim. På sin meritlista har Markus 91 matcher i NHL med Columbus Blue Jackets, 150 matcher i AHL med Lake Erie Monsters, Cleveland Monsters och Tuscon Roadrunners och ett VM med det finländska herrlandslaget. I LHC-tröjan blev det totalt 19 poäng och 10 utvisningsminuter på 46 matcher.

- Personligen hade jag det väldigt roligt här i Linköping. Jag var glad över att få komma hit och jag blev väl mottagen av allt och alla - från organisationen och laget till supportrarna. Det finns väldigt många fina människor både i och runt klubben. Givetvis är vi alla ledsna och besvikna på det som har varit den här säsongen men jag vill ändå passa på att tacka alla som på något sätt har stöttat oss under den här säsongen.

Säger Markus Hännikäinen om säsongen och tiden som varit i Linköping.

- Vi vill såklart tacka Markus för insatserna i LHC-tröjan. Det är alltid tråkigt att säga hejdå när det handlar om sådana fina killar som Ben, Craig och Markus. Markus är och var en otroligt omtyckt lagkamrat både i och utanför omklädningsrummet. Han har stor potential i att bli en ledande spelare utifrån sin spelstil men också sin professionalism. I dagsläget känner vi att det blir svårt att behålla Markus utifrån många olika aspekter och går därför den här vägen för denna gång.

Säger SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson.
Kommunikationsansvarig Edin Omanovic