Anthony Greco klar för LHC
Publicerad: 2023-10-23
Pressmeddelande
Den 30-årige Anthony Greco har tecknat ett avtal med Linköping Hockey Club som stäcker sig säsongen ut. Greco kommer senast från spel med Frölunda HC.

30-åriga forwarden Anthony Greco, född 30 september 1993 i Queens, New York, USA, har spenderat den större delen av sin hockeykarriär i Nordamerika med spel i främst AHL och två matcher i NHL. På 361 AHL-matcher har Anthony noterats för 109 mål och 126 assist. Sin bästa säsongsnotering hade han säsongen 2021/2022 då det blev hela 59 poäng på 66 matcher för sitt Hartford Wolf Pack.

Säsongen därpå gjorde Anthony Greco sin första säsong i Sverige då han 27 juni 2022 presenterades för Frölunda. I Frölunda blev det 33 poäng på 60 matcher (flest mål av samtliga spelare i Frölunda) för den rightfattade forwarden som nu har skrivit på ett avtal säsongen ut med Linköping Hockey Club.

- Jag är väldigt laddad och tacksam över att få chansen att representera Linköping Hockey Club. Jag har bara hört positiva saker om staden, supportrarna, laget och klubben överlag. Då jag ställdes mot laget vid ett gäng tillfällen förra säsongen vet jag vilken kvalité och potential som sitter i laget som jag hoppas kunna vara med och bidra till.

- Jag och min fru ser verkligen framemot att få komma tillbaka till Sverige för en ny och bra upplevelse tillsammans med er i och runt Linköping Hockey Club.

SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson kommenterar signeringen av Anthony Greco enligt följande.

- Anthony är en vansinnigt snabb ishockeyspelare som gjorde det väldigt bra ifrån sig i Frölunda förra säsongen där han var målbäst sett över säsongen. Han är framförallt en spelare som kan skapa väldigt mycket chanser på egen hand, mycket tack vare sin skridskoåkning.

- Vi har haft ögonen på Anthony under en väldigt lång tid och i och med Henrik Törnqvists skada så känner vi att det är väldigt lägligt att slå till nu och ta in Anthony Greco till Linköping Hockey Club, vilket vi är mycket glada och stolta över.

Anthony Greco ansluter till truppen 1 november.

FAKTA OM ANTHONY GRECO:

Född: 30 september 1993 i Queens, NY, USA

Position: Forward

Skjuter: Höger

Längd/vikt: 178 cm / 80 kg

Tidigare klubbar: Shattuck St. Mary’s, Waterloo Black Hawks, Des Moines Buccaneers, Ohio State University, Bridgeport Sound Tigers, Springfield Thunderbirds, Florida Panthers, Syracuse Crunch, San Jose Barracuda, Hartford Wolf Pack, New York Rangers och Frölunda HC

En längre intervju med Anthony Greco kommer när spelaren landar i Sverige och är på plats i Linköping.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners