• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Torsdag Tor 5 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Onsdag Ons 11 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov

Finsk center till Cluben!

28 april 2020 11:20
Pressmeddelande

Den finska kolonin i Linköping Hockey Club går från en trio till en kvartett. Senaste tillskottet är 28-årige center Oula Palve, som närmast kommer från spel i Texas Stars. Han har undertecknat ett tvåårskontrakt med LHC.


Efter två riktigt starka säsonger i finska Liiga, med stark offensiv utdelning, valde Oula att ta klivet över till Nordamerika. Väl där har han fått spela i en mer defensivt inriktad roll, så chansen att återigen få spela i en offensiv miljö var en viktig del i beslutet att komma till Linköping.

– Jag vill ha en stor roll och spela mycket. Här i Nordamerika har jag fått spela i en mer defensiv roll, så det här blir en möjlighet för mig att visa upp min skicklighet igen och ha roligt när jag spelar. Jag har också hört att SHL är en tuff liga, så det kommer bli en kul utmaning också, säger Oula.

Ser man till hans statistik genom åren framträder bilden av en speluppläggare, en framspelare snarare än en målskytt. En bild som också Oula presenterar när han beskriver sig själv.

– Jag är mer utav en playmaker, men jag kan naturligtvis göra mål också. Jag gillar att ha pucken mycket och kontrollera tempot i spelet, sen tycker jag att jag är pålitlig i spelet i båda zonerna och bra på att teka.

Under sin senaste säsong i Finland representerade han TPS och hade då ett välkänt LHC-namn som assisterande tränare, nämligen målvaktsikonen Fredrik Norrena.

– Jag har faktiskt pratat litegrann med Fredrik om Linköping. Jag vet att han är en legendar i LHC så jag ska försöka göra honom stolt över mig, säger Oula och skrattar till.

Målet med flytten till Linköping är att hjälpa laget på resan till framgång.

– Jag vill vara en ledare i laget och hjälpa oss att nå framgång den kommande säsongen. Ser man till våran laguppställning så har vi ett lag som kan bli väldigt bra. Jag har bara hört bra saker om organisationen och jag ser fram emot att utforska Linköping som stad och påbörja nästa kapitel av min karriär där.