Alva Solberg förlänger med LHC
Publicerad: 2023-03-27
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club och Alva Solberg har kommit överens om att förlänga avtalet mellan varandra med ytterligare en säsong.

20-åriga backen Alva Solberg, född 11 mars 2003, inledde sin hockeykarriär i IF Troja-Ljungby. Efter fyra säsonger i småländska Troja-Ljungbys A-lag (varav två som assisterande lagkapten) gick flyttlasset 2020 till Östergötland och Linköping Hockey Club. Sedan ankomsten till Linköping har det blivit 102 matcher, sex poäng och 40 utvisningsminuter för Solberg som till hösten går in på sin fjärde säsong i LHC.

Det känns jättebra att förlänga med LHC. Jag trivs här och ser fram emot att få representera Cluben ett år till. Förra säsongen var tuff för laget rent placeringsmässigt. Till nästa säsong hoppas jag kunna hjälpa laget genom att fortsätta utvecklas i mitt spel och därigenom ta en större roll i laget.

Säger Alva Solberg om att förlänga sitt kontrakt med Linköping Hockey Club.

Vi är jätteglada över att Alva förlängt sitt kontrakt med oss ytterligare en säsong. Hon är en ung och lovande hockeyspelare med en bra blick för spelet. Med sitt driv så tror vi att Alva kommer ta ytterligare kliv i sin utveckling nästa säsong och fightas om ännu mer istid.

Säger SDHL-lagets sportchef Sabina Eriksson
Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners