Justine Reyes till LHC

5 maj 2021 11:00
Lagbygget SDHL

Den 24-åriga amerikanskan Justine Reyes är nästa pusselbit i Thomas Pettersens lagbygge. En stark poängplockare som senast kommer från spel i den tyska ligan.


– Jag är väldigt förväntansfull. Jag har bara hört bra saker om föreningen, staden och landet. Jag ser verkligen fram emot att komma igång, säger Justine i en intervju som du ser i spelaren ovan.

Hon har under de två senaste åren spelat i den tyska ligan med ESC Planegg, en klubb som ligger belägen strax utanför München. Där har hon varit lagets i särklass starkaste poängplockare och har ett snitt strax under två poäng per match.

Men faktum är att hon var nära en övergång till Linköping redan inför säsongen 2020/2021.

– Jag pratade med Thomas redan förra året för att kolla om jag var intresserad att komma till Linköping. Då hade jag redan skrivit på mitt kontrakt för att åka tillbaka till München. I slutet på säsongen som var så började jag kolla på vart jag kunde fortsätta min karriär, och ju mer jag tittade på Linköping desto mer kändes det som ett bra alternativ. Jag hörde av mig till Thomas och han var fortfarande intresserad, så det löste sig bra.

Hon har tidigare under sin karriär spelat mot målvakten Stephanie Neatby och är nu glad över att ha henne i samma lag istället för att möta henne.

– Jag känner Stephanie litegrann då våra collegelag spelade i samma division, så det känns bra att ha en kontakt i Linköping. Det känns väldigt bra att ha henne som lagkamrat istället för att möta henne.

Kontraktet med Justine är skrivet på två år.