Oscar Fantenberg skriver nytt avtal med LHC
Publicerad: 2024-02-07
Pressmeddelande
Den 32-årige Oscar Fantenberg har tecknat på en kontraktsförlängning med Linköping Hockey Club som lägger till ett år på det befintliga avtalet. Det nya avtalet sträcker sig därmed till 2027.

32-åriga backen och lagkaptenen Oscar Fantenberg, född 7 oktober 1991 i Ljungby, med IF Troja-Ljungby som moderklubb inledde sin seniorkarriär i HV71 och gjorde sina första matcher i dåvarande Elitserien säsong 2009/2010. Inför säsongen gick flyttlasset till Göteborg och Frölunda HC där han spenderade två säsonger som innehöll ett SM-guld och ett CHL-guld.

Inför säsongen 2016/2017 valde Fantenberg att testa vingarna för första gången utomlands genom spel i HK Sochi i KHL. Därefter har det blivit spel i såväl NHL som AHL, och återigen KHL, innan han och familjen inför säsongen 2022/2023 till slut landade i Linköping med ett avtal som sträckte sig till och med 2026, bland annat innehållandes en ”out-klausul” till Schweiz.

I och med det nya avtalet är denna klausul nu bortplockad samt att kontraktstiden har förlängts med ytterligare en säsong vilket innebär att Oscar Fantenberg kommer att tillhöra Linköping Hockey Club minst till 2027.

- Först och främst känns det väldigt skönt. Jag är stolt och glad över att fortsatt få vara med på den här resan vi har påbörjat i Linköping. Till slut var det ett självklart val för både mig och familjen då vi trivs väldigt bra i staden vilket vi har gjort sedan dag ett. Vår son är född i Linköping och att få honom att växa upp i den här staden och med alla vänner man har skaffat runt omkring värderar vi högt. Vi trivs helt enkelt så pass bra att vi slår ner bopålarna på riktigt nu, säger Oscar Fantenberg.

PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Oscar gör som tidigare nämnt sin andra säsong i Linköping Hockey Club och har på 75 matcher noterats för 40 poäng (fem mål och 35 assist). Inför nuvarande säsong blev han dessutom ärad rollen som lagkapten för herrlaget.

- Jag fick väl en lite ”slowstart” på säsongen. Det är svårt att missa en hel försäsong så som jag gjorde och sedan försöka komma in i det, men jag har försökt att spela så stabilt och lugnt som möjligt och hjälpa laget med det jag kan. Sen tycker jag att har steppat upp det vart eftersom, men jag har en högre nivå att plocka fram känner jag och det hoppas jag kunna ta fram nu när säsongen ska avgöras.

För tillfället parkerar herrlaget på en sjätteplats i en otroligt jämn SHL-tabell med 67 inspelade poäng och 12 omgångar kvar. Oscar Fantenberg menar på att det här är starten på, förhoppningsvis, en ny tid för Linköping Hockey Club.

- Vi spelar för att vinna. Den resan som vi har påbörjat har varit rolig hittills men den kommer bli ännu roligare den dagen vi vinner guld. Varje spelare som kommer hit till Linköping Hockey Club ska känna att vi ska vara med och slåss om ett SM-guld, det är en mentalitet vi håller på att bygga upp och skapa. Känslan av att kunna vinna varje match har vi idag, sen gäller det att vi får ihop det när det väl ska avgöras. Det är den målbilden och kravbilden vi jobbar för varje dag.

PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Herrlagets sportchef Peter Jakobsson säger så här om kontraktsförlängningen med Oscar Fantenberg:

- Oscar hade i sitt föregående avtal möjligheten att lämna Linköping Hockey Club för spel i Schweiz men har nu i och med denna signering valt att stänga den dörren, vilket vi i LHC förstås är mycket glada och tacksamma över. Det är ett otroligt starkt kvitto för oss att Oscar känner att han vill vara med på den resan vi har startat och fortsätta bygga saker i klubben, där vi känner att vi har något på gång.

- Förutom att Oscar Fantenberg är en väldigt, väldigt bra hockeyspelare så är det en väldigt bra människa också. Han gör väldigt mycket bra saker som vi vill stå för. Sen så har han och familjen hamnat rätt i staden vilket såklart är superkul och en ack så viktig del i det hela. Oscar är en viktig ambassadör för oss både på och utanför isen, vilket gynnar oss ur många aspekter.

Oscar Fantenbergs avtal sträckte sig över säsongen 2025/2026 men i och med denna signering så gäller avtalet även över säsongen 2026/2027.

FAKTA OM OSCAR FANTENBERG

Född: 7 oktober 1991 i Ljungby

Moderklubb: IF Troja-Ljungby

Position: Back

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 184 cm / 98 kg

Tidigare klubbar: IF Troja-Ljungby, HV71, IK Oskarshamn, Frölunda HC, HK Sochi, Los Angeles Kings, Ontario Reign, Calgary Flames, Vancouver Canucks, Utica Comets och SKA St. Petersburg.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners