Lance Bouma förlänger med LHC
Publicerad: 2024-04-16
Pressmeddelande
Den 34-årige Lance Bouma och Linköping Hockey Club har kommit överens om ett nytt ettårsavtal. Lance är därmed kontrakterad till och med säsongen 2024/2025.

34-åriga forwarden Lance Bouma, född 25 mars 1990 i Provost, Alberta, Kanada, presenterades för Linköping Hockey Club den 3 oktober 2023 och gjorde sin första match för LHC den 12 oktober hemma mot Växjö, en match som man vann med 3-2 och där Lance noterades för fyra tacklingar vilket var flest av samtliga spelare på isen. Faktum är att Lance, trots att han kom in efter ett par omgångar in i grundserien, var den LHC-spelare som delade ut flest tacklingar under säsongen: 53 stycken.

Utöver ovan så har Lance under sin hockeykarriär hunnit med totalt 362 NHL-matcher (varav 76 poäng), 190 AHL-matcher och även tre säsonger i Sverige och SHL innan ankomsten till Linköping.

Lance har blivit något av en publikfavorit hemma i Saab Arena sedan ankomsten med sin tuffa fysik och hårda inställning, och nu belönas han med ett nytt ettårsavtal med Linköping Hockey Club.

- Jag är väldigt glad och exalterad över att få chansen att spela i Linköping även över nästa säsong. Jag har haft en grym tid med grabbarna sen jag kom hit i höstas och ser verkligen framemot att få bygga vidare på det vi påbörjat, säger Lance Bouma och fortsätter:

- Det som har fastnat hos mig är det faktum att Linköping är en härlig hockeystad med väldigt passionerade supportrar. Under slutspelet kände man verkligen att hela staden stod bakom oss och nästa säsong ska vi göra allt för att bjuda tillbaka genom att ta nästa steg.

 

240322 Skellefteås Oskar Nilsson och Linköpings Lance Bouma under kvartsfinal ett i SHL mellan Skellefteå och Linköping den 22 mars 2024 i Skellefteå. 
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0153
ishockey ice hockey shl svenska hockeyligan swedish hockey league kvartsfinal quarterfinal quarterfinals skellefteå linköping OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

 

Herrlagets sportchef Peter Jakobsson kommenterar förlängningen av Lance Bouma enligt följande:

- Jättehärligt och roligt att vi kunde komma överens med Lance Bouma om ytterligare en säsong. Lance är en viktig pjäs för det här laget, både på isen med sin attityd och karaktär men även i omklädningsrummet där han är ett superproffs med allt vad det innebär.

- Lance kom in sent i truppen i höstas och har gjort det bra i den rollen han har fått. Det är lite av en otacksam uppgift att ”bara” starta i egen zon, spela boxplay och täcka skott men det behövs och han har gladeligen tagit sig an det. Han står för väldigt bra saker där han ger ett lugn till vårt lag när det hettar till på isen, han visar med stor pondus vad han vill där ute och vi ser att han kan bli en ännu större ledare till nästa säsong hos oss.

FAKTA OM LANCE BOUMA

Född: 25 mars 1990 i Provost, Alberta, Kanada

Position: Forward

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 188 cm / 94 kg

Tidigare klubbar: Vancouver Giants, Abbotsford Heat, Calgary Flames, Chicago Blackhawks, Rockford Icehogs, Genéve-Servette HC, Ontario Reign, IK Oskarshamn, Malmö Redhawks

Följ truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SHL".   

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners