Andrea Dalen är tillbaka i Cluben!
Publicerad: 2021-07-27
Lagbygget SDHL
Som sjuttonåring satte hon fötterna i Stångebro Ishall för första gången. Efter två säsonger gick karriären vidare och sedan dess har hon varit i USA samt representerat Djurgården. Nu är Andrea Dalen tillbaka i LHC.

– Det känns roligt. Äntligen tillbaka där min svenska resa började, så det känns kul att komma tillbaka, säger Andrea.

Det var 2009 som flyttlasset gick till Linköping för att ta en plats på LHC:s hockeygymnasium. Det blev två säsonger innan flyttlasset gick till USA och University of North Dakota. Hon trivdes bra i Linköping, vilket var en faktor i klubbvalet.

– Jag trivdes väldigt bra när jag var där senaste och där var en faktor att jag trivdes i föreningen och staden. Jag ville också hitta ett ställe där jag kan utvecklas ännu mer och bidra på ett positivt plan, inte bara ute på isen.

Huvudtränaren Thomas Pettersen är en annan faktor som spelar in. Andrea känner Thomas väl i och med hennes mångåriga erfarenhet från landslagsspel med Norge.

– Det är klart att tränaren spelar in. Det är de som ska guida och lyfta en till nästa nivå och har man en bra kemi med tränaren så har det en positiv inverkan på min utveckling också.

Mycket har hänt i föreningen under de tio år som Andrea har varit på en annan ort. Hon ser fram emot att se hur LHC har utvecklats som förening.

– Det känns som att de satsar lite mer på damerna och är väldigt duktiga på att fostra spelare själva. Det är många som har stannat i klubben i många år, så någonting lyckas man med när de spelarna stannar kvar. Det ska bli kul att se vad som har förändrats och om man kan bidra ännu mer till utvecklingen.

Andrea Dalen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Samtidigt meddelar LHC att den lovande talangen Alva Solberg lyfts upp från D20-laget.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners