Elias Sjöström ansluter till Cluben
Nyhet2022-06-29
Den talangfulle 18-årige backen Elias Sjöström ansluter till Linköping Hockey Club. Elias kommer närmast från en lyckad juniortid i Södertälje och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Elias blir åttonde back in i truppen och får chansen att spela in sig i laget. Han senaste juniorsäsong i Södertälje var väldigt stark, med imponerande 35 poäng på 50 matcher. För egen del ser han fram emot utmaningen att kliva upp i en SHL-förening.

– Jag ser det här som en väldigt kul utmaning. Att få chansen att träna och spela med lagkamrater på den här nivån ser jag som något väldigt positivt för min utveckling. Jag vet att det är ett steg att ta upp till SHL, men jag tänker göra allt jag kan varje dag, för att ta en ordinarie plats, säger Elias.

Niklas Persson och Peter Jakobsson har jobbat intensivt sista tiden för att låsa den åttonde backplatsen inför den kommande säsongen. Med alla parametrar invägda föll valet på att ta en ung och utvecklingsbar spelare.

– Vi ser fram emot att få jobba med Elias under de kommande åren. Han har kvaliteter som vi tycker är intressanta att få kolla på närmare på och jobba vidare med. Vi vet att vi kommer att ha spelare borta på landslag under säsongen, bland annat kommer Mattias Hävelid med största sannolikhet spela dubbla Junior-VM och då behöver vi vara numerärt starka över tid, säger Niklas Persson.

En intervju med Elias kommer att publiceras i LHC:s kanaler under torsdagen.

*Bli klar för Cluben du också! Boka säsongskort på lhc.eu/biljett!

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán