Taylor Leier klar för LHC
Publicerad: 2023-04-30
Pressmeddelande
Den 29-årige forwarden Taylor Leier har tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club. Taylor kommer senast från spel i Straubing Tigers i Tyskland.

29-åriga Taylor Leier, född 15 februari 1994 i Saskatoon, Saskatchewan i Kanada, med Saskatoon Bobcats som moderklubb blir Linköping Hockey Clubs fjärde SHL-nyförvärv. Taylor Leier är en forward som har öst in poäng under i princip hela sin seniorkarriär. Sommaren 2012 draftades han av Philadelphia Flyers i den fjärde rundan som val nummer 117 och gjorde sin NHL-debut säsongen 2015/2016 i just nämnda Flyers. Under sin karriär har Taylor spelat i WHL med Portland Winterhawks, i AHL med Lehigh Valley Phantoms och Rochester Americans, i NHL med Philadelphia, i Tjeckien med HC Oceláři Třinec och i Tyskland med Adler Mannheim samt, nu senast, Straubring Tigers.

Under sina två säsonger och 128 matcher i Straubring har Taylor Leier svarat för 110 poäng, 49 utvisningsminuter och +31 i plus-minus-statistik. Nu är den poängstarke forwarden redo för spel i Sverige och Linköping och blir därmed det fjärde nyförvärvet inför nästa säsong.

- Det känns väldigt bra att ha signat för Linköping. Jag är väldigt förväntansfull över att få spela i SHL och LHC, då vi ser ut att få ett riktigt bra lag till kommande säsong. Det här blir en ny inspirerande utmaning för mig som jag är väldigt laddad för och verkligen ser framemot. Jag vill ta stora kliv med laget och klubben och nå de topplaceringar som jag tycker att man ska spela om varje säsong, där jag hoppas få bidra med det jag är bra på - nämligen att göra mål och poäng.

säger Taylor Leier.

SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson kommenterar nyförvärvet enligt följande:

- Taylor Leier är en poängstark spelare som har det gjort det väldigt bra i såväl tyska ligan som Champions Hockey League. Han har ett riktigt bra skott, näsa för mål och är en offensiv spelare som kommer att bidra med mycket gott och som kommer hit för att göra skillnad i det offensiva. Vi har följt honom på plats under en längre tid och gillar det vi ser, samtidigt som vi har fått väldigt goda referenser via vårt kontaktnät om hur han är som person vid sidan av isen. Han är en person som "går först i ledet", tränar hårt och är en jobbig gubbe att möta på isen. Vi ska ge honom möjligheten att spela offensivt och hitta en lämplig kedja som han får utrymme att göra detta i.

En längre intervju med Taylor Leier kommer när spelaren är på plats i Linköping efter sommaruppehållet.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners