Oscar Lawner klar för LHC
Publicerad: 2024-04-08
Pressmeddelande
Den 23-årige forwarden Oscar Lawner har tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club. Lawner kommer senast från spel med Färjestad BK.

23-åriga forwarden Oscar Lawner, född 13 februari 2001 i Karlstad, med Kils AIK som moderklubb har spenderat den större delen av sin hockeykarriär i Färjestad BK:s organisation. Som junior visade han upp ett fint poängfacit (52 poäng på 76 matcher i J18 och 47 poäng på 78 mathcer) och fick sedermera göra debut i Färjestads herrlag 5 januari 2019 som 17-åring. Sitt första poäng i SHL gjorde Oscar säsongen därpå den 28 januari 2020 i en bortamatch mot HV71.

Sedan debuten 2019 har det blivit 210 matcher, 16 mål och 19 assist samt ett SM-guld med Färjestad. Nu står det klart att Oscar Lawner har skrivit på ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club.

- Det känns verkligen jättespännande och inspirerande att få skriva på för LHC. Det ska bli superroligt att få flytta ner till Linköping och något jag ser framemot. Klubben har något på gång och man märker av utifrån att hockeyn bara växer och växer i staden. De gånger man har spelat i Saab Arena har man verkligen märkt av trycket och det enorma stödet från supportrarna nere på isen.

BB240201FK042 Fredrik Karlsson / Bildbyrån

 

Trots sin unga ålder besitter Oscar en hel del erfarenhet vilket siffrorna ovan antyder kring. Som hockeyspelare beskriver sig han sig enligt följande:

- Jag skulle beskriva mig själv som en hårt jobbande forward som bidrar både bakåt, genom att spela boxplay och döda utvisningar, och framåt i banan. Det är framför allt det hårda jobbet över hela banan som sticker ut tillsammans med min energi där ute, vilket är bara några av de saker jag vill bidra med närmsta åren.

Likt LHC så tog även Oscar Lawners säsong tidigt slut då man fick se sig besegrade av Rögle i sin kvartsfinalserie med 0-4 i matcher. Nu ser han i stället fram emot att få skriva ny historia med Linköping Hockey Club.

- Linköping Hockey Club ska vara ett topplag att räkna med som ska slåss om att få spela de sista matcherna på säsongen. Att få vara en del av den resan och att fortsätta bygga på det man har börjat bygga upp känns återigen häftigt, inspirerande och något jag verkligen ser framemot.

BB240113PO023 Pär Olert / Bildbyrån

 

Assisterande sportchef Tony Mårtensson säger så här om nyförvärvet Oscar Lawner:

- Oscar är en väldigt skridskostark ytterforward som tar ett väldigt stort ansvar över hela banan. Han är ung, har bra karaktär, är otroligt professionell och gör sin omgivning bättre. Vi har följt honom över en längre tid och ser att det finns en otroligt stor potential i honom som vi hoppas att han kan nå upp till under vårt ledarskap, för att nästa ta kliv och bli en nyckelspelare för Linköping Hockey Club.

- Vi tror och hoppas att han tar med sin inställning och erfarenheten han har samlat på sig i den här ligan, trots sin unga ålder, till Linköping. Det känns otroligt roligt och spännande och vi är mycket tacksamma över att Oscar är en del av Linköping Hockey Club framöver!

FAKTA OM OSCAR LAWNER

Född: 13 februari 2001 i Karlstad

Moderklubb: Kils AIK

Position: Forward

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 181 cm / 85 kg

Tidigare klubbar: Kils AIK, BIK Karlskoga, Färjestad BK

Nu kan du följa hela truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SHL".  

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners