Hot och hat i sociala medier
Publicerad: 2021-11-01
Uttalande
Ett uttalande från Linköping Hockey Club.

Känslor är en del av elitidrotten, såväl på isen som utanför den. Att uttrycka sina åsikter är en självklar del av ett supporterskap.
Linköping Hockey Club uppskattar och är oerhört tacksamma för det stöd som syns såväl i arenan som utanför den. Lika naturligt är det att kritiken kommer när de önskade resultaten uteblir.

Men den senaste tiden har detta dessvärre missbrukats. Vid flertalet tillfällen har gränsen för vad som är kritik passerats och har utmynnat i näthat riktat mot enskilda individer. Denna utveckling nådde sin kulmen under lördagen när ett direkt hot riktades mot en av Linköping Hockey Clubs anställda.

Detta är inte acceptabelt. Hot och hat hör inte hemma i samhället, oavsett om avsändaren säger det vid ett fysiskt möte eller sitter bakom en skärm.

Linköping Hockey Club som arbetsgivare har ett personalansvar gentemot våra anställda att stävja den här typen av uttryck. Därför togs det ett beslut under söndagen att upprätta en polisanmälan för olaga hot.

Linköping Hockey Club vill markera sin ståndpunkt i frågan och säga ifrån mot en samhällsutveckling som accelererar i fel riktning.

Det är okej att uttrycka sina åsikter, positiva som negativa. Men det är aldrig okej att gå till angrepp eller ta till hot mot personal som är anställd av Linköping Hockey Club.

Vi har haft ett fantastiskt stöd av våra supportrar under matcherna, speciellt på hemmaplan men även vid ett flertal bortamatcher. Vi är väldigt tacksamma över att så många människor har fortsatt stötta oss i en tid av sportsliga motgångar. Vi hoppas att ni fortsätter stå bakom oss och förblir den sjätte utespelaren.

För att svara på de frågor som har inkommit till LHC under den senaste tiden, som en följd av de sportsliga resultaten i SHL, bjuds härmed du som är medlem och/eller aktieägare in till ett möte i Saab Arena, måndagen den 8 november kl 17.00. LHC:s klubbdirektör Niclas Björkman och ordförande Roger Ekström kommer att närvara vid mötet.

Kommunikatör & Presschef Linköping Hockey Club
Huvudpartners