Elliot Ekmark lämnar LHC
Publicerad: 2023-04-19
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club och Elliot Ekmark går skilda vägar till kommande säsong. Ekmark finns därmed inte med i nästa säsongs lagbygge.

21-årige Elliot Ekmark, född 29 januari 2002, med Linköping Hockey Club som moderklubb har säsong efter säsong varit en del av LHC:s organisation. Han har varit en notorisk poänggörare i samtliga ungdoms- och juniorlag han spelat och står noterad för 113 poäng på 140 matcher i klubbens J18- och J20-lag. Debuten i SHL-laget kom 19 oktober 2019 i bortamötet med Oskarshamn då Elliot noterades för en istid på sju minuter och 15 sekunder. Första poängen och målet kom först säsongen därpå i bortamötet med Brynäs 26 januari 2021. Sommaren 2020 draftades han i den sjunde rundan som val nummer 198 av Florida Panthers. Under säsongen 2021/2022 lånades Elliot Ekmark ut till Västerviks IK i hockeyallsvenskan i tre matcher samt, under denna säsong, en utlåning till IF Björklöven. I Björklöven har Ekmark svarat för fyra poäng på 25 matcher.

Till nästa säsong kommer Elliot Ekmark inte att vara en del av Linköping Hockey Clubs lagbygge och den egna produkten kan se tillbaka på 86 SHL-matcher, fyra mål och tre assist i LHC – hitintills.

- Elliot är en egen produkt som vi har värnat om under flera års tid. Han har gjort det bra uppe i Umeå hos Björklöven under säsongen, gällande framtiden är vi rörande överens om att Elliot behöver komma till en ishockeymiljö där han får kontinuerlig speltid och fortsätta utvecklas – vilket vi tyvärr inte kan garantera honom hos oss i Linköping till kommande säsong. Vi ser en stor potential i honom och hoppas att han fortsätter ta kliv i sin utveckling. Vi önskar Elliot stort lycka till framgent och hoppas att våra vägar korsas snart igen.

 säger SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson.
Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners