Pär Arlbrandt ny assisterande tränare i SHL-laget
Publicerad: 2023-04-04
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club har anställt 40-årige Pär Arlbrandt som ny assisterande tränare till SHL-laget. Arlbrandt har ett förflutet både som spelare och som ledare i LHC. Avtalet skrivs till och med 30 april 2025.

40-årige Pär Arlbrandt, född 22 november 1982 i Jönköping, inledde sin hockeykarriär i HV71. Säsongen 2000/2001 fick Pär chansen i dåvarande Elitserien som 18-åring och noterades för 14 matcher. Genombrottet på seniornivå kom säsongen därpå i IF Troja-Ljungby i Allsvenskan då Arlbrandt svarade för 45 poäng på 51 matcher. Därefter blev det spel i Rögle BK, Södertälje SK, österrikiska EC Klagenfurter Athletiksport Club, VIK Västerås HK och Luleå HF innan det blev en treårig sejour i Linköping Hockey Club. I LHC blev det totalt 208 matcher och 197 poäng.

Säsongen 2012/2013 vann Pär SM-slutspelets poängliga i LHC-tröjan och säsongen därpå vann han grundseriens assist- och poängliga med sina 45 assist och totalt 71 poäng. Därefter bar det ner till Schweiz och spel i EHC Biel-Bienne innan karriären avslutades med en och en halv säsong i moderklubben HV71, där spelarkarriären fick toppas med ett SM-guld. Som ledare har Pär Arlbrandt en säsong som assisterande tränare i LHC:s J20-lag med sig i bagaget och går nu alltså in på sitt första senioruppdrag:

- Jag har många fina minnen från min tid som spelare i Linköping. Ska jag plocka ut några specifika minnen så är det väl främst de två sista säsongerna då vi gick till semifinal i SM-slutspelet. Stämningen mot HV71 i kvartsfinalen det ena året och mot Frölunda det andra året var magiskt. Det där ”skridskomålet” mot MoDo var också rätt skönt att göra.

Säger Pär Arlbrandt och säger så här som sin nya roll som assisterande tränare:

- Exakt hur rollen ska formas återstår att se, men självklart kommer det att fokuseras på det offensiva spelet och powerplay men även en hel del kring individuella ”skills” för att få ut max av varje spelare. Jag har haft en hel del olika spelare och ledare att göra med i min karriär och vill hitta en mixad stil som jag kan anamma i mitt ledarskap. Det är också viktigt att komma ihåg att alla spelare är unika på sitt sätt – bara för att jag spelade på ett sätt så kan inte alla spela på samma sätt - där blir det viktigt att få lära känna spelarna fullt ut för att få ut det mesta av varje individ.

- Jag har inte arbetat med Klas Östman eller Jeff Jakobs tidigare, däremot har vi träffats och haft en hel del samtal under våren och jag känner mig grymt glad över att få ingå i ett team tillsammans med dem. Jag är väldigt ödmjuk inför den här uppgiften och ska suga åt mig så mycket jag kan den närmsta tiden för att vara så redo som möjligt fram till hösten.

SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson kommenterar rekryteringen av Pär Arlbrandt enligt följande:

- Vi får en kille som först och främst ska ha hand om det offensiva hos oss och som ska jobba metodiskt med våra forwards när det gäller individuell träning samt hitta nycklar i vårt powerplay. En lugn och oerhört kompetent person som besitter kunskaper och erfarenheter som vi i allra högsta grad kommer kunna dra nytta utav. Att han spelat ishockey på hög nivå är en bonus för oss och som vi tror kan vara viktigt för oss att få in i ett ledarteam för att addera ytterligare ett perspektiv i ledarskapet. Som spelare var han framför allt känd för sitt fantastiska spelsinne och vi vill att han delar med sig av sina tankar kring hur ishockey ska spelas i det offensiva. Vi är väldigt glada och nöjda över denna rekrytering och ser fram emot att få börja jobba tillsammans med Pär Arlbrandt.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners