Sabina Eriksson ny sportchef för SDHL-laget
Publicerad: 2023-03-06
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club kan med stor glädje presentera den tidigare LHC-målvakten Sabina Eriksson som ny sportchef för Linköping Hockey Clubs SDHL-lag. Sabina tillträder sin tjänst som sportchef från och med den 6 mars 2023.

Till den kommande säsongen förändrar Linköping Hockey Club i den sportsliga ledningen gällande damverksamheten. Ny sportchef blir Sabina Eriksson, tidigare LHC-målvakt.

Det här är en fantastisk rekrytering för Linköping Hockey Club. Sabina är en otroligt driven person och en omtyckt människa som dels har goda erfarenheter från sin egna spelarkarriär men också en bakgrund som kommer att gynna henne i hennes nya roll. 

Säger General Manager för damsidan Madeleine Östling.

Sabina har spelat hockey på elitnivå i 14 säsonger. Fyra säsonger i LHC, sju säsonger i HV71, två säsonger i AIK samt en säsong i SDE. Kommande säsong blir Sabinas första som sportchef.

Jag har redan nu en tydlig bild av hur jag vill bygga laget. Det handlar otroligt mycket om människan bakom gallret. Att skapa en god gruppdynamik för att sedan kliva ut och leverera på isen som ett lag. Jag vill skapa en mentalitet på damsidan där vi i Linköping ska vara det mest attraktiva valet för alla spelare. Jag vill få alla spelare att känna det som jag kände när jag kom tillbaka till den här säsongen. Stolthet och professionalism. Att varje dag komma till ishallen och känna glädje.  

Säger Sabina Eriksson, ny sportchef för SDHL-laget.
Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners