Jessica Adolfsson skriver treårsavtal med LHC
Publicerad: 2023-03-22
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club är överens med 24-åriga Jessica Adolfsson om ett treårsavtal som sträcker sig till och med 1 maj 2026.

24-åriga backen Jessica Adolfsson, född 15 juli 1998 i Linköping, inledde sin ishockeykarriär i Linköping Hockey Club. Debuten i seniorlaget kom säsongen 2012/2013 då hon som 14-åring svarade för 20 matcher i Riksserien för LHC. Därefter blev det två säsonger till i LHC innan flyttlasset gick till Gästrikland och Brynäs IF. I Brynäs blev det 70 matcher och 20 poäng på två säsonger, samma säsong fick Adolfsson dessutom göra sin landslagsdebut. Säsongen 2017/2018 blev det spel för Djurgårdens IF i SDHL innan det bar av till USA och National Collegiate Women's Ice Hockey Championship för spel med Penn State University i tre säsonger. I USA blev det 68 matcher, 25 poäng och 57 utvisningsminuter. Inför säsongen 2021/2022 återvände Jessica till Linköping Hockey Club som assisterande lagkapten och hittills har det blivit 44 poäng, 46 utvisningsminuter och 64 matcher sedan återkomsten.

- Det känns helt fantastiskt att ha det här klart. Linköping har gett mig otroligt mycket under uppväxten men även i mitt vuxna liv - så det känns väldigt bra att kunna ge något tillbaka. Jag vill hitta en stabilitet och ge både mig själv och laget rätt förutsättningar till att bli så bra som möjligt, vilket är anledningen till varför det blir just tre år.

- När jag kom in i seniorlaget som ung tjej så var LHC ett ständigt topplag och jag vill se till att ta tillbaka Linköping på hockeykartan och att vi blir ett lag som slåss för SM-guld varje säsong. Från och med nu har vi vänt på alla stenar som finns, både inom laget men även som förening - vi kommer vara ett topplag nästa säsong och jag hoppas att så många LHC-fans som möjligt hittar tillbaka till oss, för det kommer vara värt det. 

Säger Jessica Adolfsson.

Linköping Hockey Clubs nytillsatta sportchef Sabina Eriksson säger så här om förlängningen med Jessica:

- I min mening är Jessica Adolfsson en av Sveriges absolut bästa backar, inte nog med det - hon är en naturlig ledare både på och utanför som isen som verkligen lever för ishockeyn vilket vi värdesätter otroligt högt. Dessutom är hon en egenfostrad hockeyspelare, så från Linköping Hockey Clubs sida har det aldrig varit något snack om vad vi vill och vilken roll vi ser att Jessica ska ha här framåt. Jessica är och kommer vara otroligt viktig för LHC i många år framöver och vi är såklart extremt glada över att ha skrivit ett treårsavtal med henne.

Säger sportchef Sabina Eriksson.
Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners