Jonas Gustavsson avslutar karriären
Publicerad: 2020-11-11
Pressmeddelande
För två månader sedan valde Jonas Gustavsson att ta timeout från ishockeyn. Idag meddelar han att han har valt att avsluta karriären.

Jonas kan se tillbaka på en lång karriär, som bland annat innehåller åtta säsonger i NHL. Karriären avslutades med tre säsonger i Linköping Hockey Club.

Jonas vill rikta en hälsning till alla LHC-supportrar i samband med beskedet:

”Jag har som bekant tagit en timeout från hockeyn sen en tid tillbaka men meddelar här och nu att det är slutspelat för min del. Efter att jag gått på is igen efter sommaruppehållet så växte en känsla fram starkare och starkare om att jag inte hade drivet, inspirationen och mentala närvaron att fortsätta. Jag kände helt enkelt att jag hela tiden var på en annan plats i huvudet. Då mina känslor till sporten, laget, föreningen och alla runt omkring är så starka så kände jag att jag inte skulle göra någon av dessa rättvisa genom att spela. Då insåg jag att det är bäst för alla, laget, organisationen, fansen, mig själv och viktigast av allt min familj att jag kliver åt sidan och låter andra ta över. Jag är otroligt tacksam över stödet jag fått i detta svåra beslut både från LHC och från människor i min närhet. Jag är även tacksam för att få ha tillhört en så fin organisation som LHC och ha fått chansen att få lära känna så många fina personer i och runt laget. Tack alla spelare, ledare, supportrar, sponsorer, och alla andra i Linköping för den här tiden. Nu är det dags för mig att se vad för nya utmaningar jag kommer att ställas inför och förhoppningsvis så korsas våra vägar igen.
Heja Cluben”

LHC:s General Manager Niklas Persson kommenterar Jonas beslut:

– Jag vill till att börja med gratulera Jonas till en väldigt fin och framgångsrik karriär. Det Jonas har åstadkommit mellan stolparna är det få svenska målvakter som har uppnått. Jonas har gjort väldigt många fina insatser i LHC-tröjan. Han har varit en viktig person i vårat omklädningsrum och har betytt mycket för laget. Jonas är en riktigt bra person att ha i ett lag som får alla runt omkring sig att må bra. Vi har största respekt för det beslutet som Jonas har landat i och vi önskar honom lycka till framöver, säger Niklas.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán