Sara Hjalmarsson klar för LHC
Publicerad: 2023-04-19
Pressmeddelande
SDHL-laget har idag gjort klart med sitt andra nyförvärv inför säsongen 2023/2024. Den landslagsmeriterade 25-åriga centern Sara Hjalmarsson har tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club som närmast kommer från spel i Nordamerika med Providence College.

Sara Hjalmarsson, född 8 februari 1998 i Bankeryd, inledde sin hockeykarriär i småländska HV71. Seniordebuten kom säsongen 2012/2013 då Sara som 14-åring svarade för två poäng fördelat på tio matcher i Riksserien. Det stora genombrottet kom säsongen därpå då hon fick en större roll i laget och efter säsongen kunde skylta med 42 poäng på 27 matcher. Säsongen 2014/2015 gick flyttlasset till Solna och AIK där det blev totalt fyra säsonger, 141 matcher och 81 poäng samt debut i Damkronorna.

Inför säsongen 2018/2019 valde Sara Hjalmarsson att testa på lyckan i Nordamerika genom spel i Providence College på Rhode Island i USA. I Rhode Island-laget har Hjalmarsson varit en notorisk poänggörare och bland annat vunnit den interna poängligan tre av fem möjliga gånger. Totalt kan hon summera sin tid i Nordamerika med 62 mål och 60 assist på 150 matcher. Utöver detta har Sara Hjalmarsson 99 A-landskamper på meritlistan, ett SM-silver med AIK samt ett VM-brons med det svenska U18-landslaget.

- Det känns väldigt inspirerande att få komma till Linköping Hockey Club. Det är ett lag och en klubb som gör lite av en nystart nu och vill vara med i toppen av tabellen igen. Det erbjuds riktigt bra möjligheter till att utvecklas, både som spelare och människa, vilket var viktigt för mig. LHC har alltid varit en klubb med en stark damverksamhet och jag tror verkligen på vad de vill uppnå i framtiden och är på väg. 

säger Sara Hjalmarsson och fortsätter med vad hon vill uppnå med LHC närmsta två åren:

- Jag hoppas kunna bidra med mitt spel på många sätt och vis för att se till att hjälpa LHC att nå toppen av tabellen och bli ett lag som utmanar om SM-guld säsong efter säsong igen. Jag har fått med mig mycket erfarenheter och kunskaper från college, såväl utanför som på isen, som jag förhoppningsvis ska kunna ta med mig och bidra med. Det känns helt enkelt otroligt kul och spännande att få skriva kontrakt med Linköping Hockey Club. Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Sverige och svensk ishockey igen!

SDHL-lagets sportchef Sabina Eriksson kommenterar nyförvärvet Sara Hjalmarsson enligt följande:

- Det betyder otroligt mycket för oss som klubb att få Sara Hjalmarsson till Linköping Hockey Club då hon i min mening är en av Sveriges absolut bästa spelare. Hon kommer hem till Sverige efter fem år på college där hon utvecklats otroligt mycket. Sara är en tvåvägscenter som verkligen har lyft sina offensiva kvaliteter och har sin spets där.

säger Sabina Eriksson och fortsätter:

- Sara kommer att tillföra mycket både på och utanför isen. Hon är en naturlig ledare som jobbar stenhårt för att varje dag utvecklas och bli bättre. Vi vet att hon kommer ta stort ansvar och bli viktig för laget och klubben för att nå våra mål.

En längre videointervju med Sara Hjalmarsson kommer när hon anlänt till Linköping i sommar.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners