Johan Johnsson klar för LHC
Publicerad: 2024-04-22
Pressmeddelande
Den 31-årige forwarden Johan Johnsson har tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club. Johnsson kommer senast från spel med IK Oskarshamn.

31-åriga forwarden Johan Johnsson, född 16 januari 1993 i Jönköping, med HV71 som moderklubb fick stora delar av sin hockeyuppfostran i just HV71. Som junior var han en notorisk poängspruta och stod för hela 145 poäng på 150 matcher i J20 Superelit. Debuten i Elitserien kom säsongen 2012/2013 och det blev även spel med Jönköpingsklubben säsongen därpå innan Jonas först lånades ut till IF Troja-Ljungby och sedermera Mora IK i Hockeyallsvenskan.

Säsongen 2015/2016 tog han sitt pick och pack för spel med Timrå IK där det blev 61 poäng på 155 matcher under tre säsonger i Hockeyallsvenskan. Efter åren i Timrå gick flyttlasset tillbaka till HV71 och SHL och inför säsongen 2020/2021 presenterades han för AIK där det blev såväl en poäng- som spelmässig succé. Succén i AIK gjorde att IK Oskarshamn fick upp ögonen för Johan där han har spelat de tre senaste säsongerna.

BB240127SM082 Suvad Mrkonjic / Bildbyrån

Nu står det klart att Johan Johnsson med strax över 300 SHL-matcher på CV:et har skrivit på ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club.

- Det känns självklart roligt och inspirerande att få hoppa på tåget med LHC och resan klubben är inne i. Man har gjort sina matcher mot Linköping i Saab Arena, egentligen sedan juniortiden, och det har alltid varit väldigt roliga men också tuffa bataljer. Nu ska det bli roligt att få stå på andra sidan isen.

Även om Johan står noterad för en hel del poäng under sin seniorkarriär så har han faktiskt sina största styrkor i det defensiva.

- Jag ser mig själv mig som en klassisk centertyp som värdesätter det hårda jobbet och är hyfsat spelsmart. Utanför isen är jag en ganska lugn person och inte den som kanske skriker mest i ett omklädningsrum, utan jag ser istället till att behålla kylan och förhoppningsvis kan signalera goda tecken genom det.

  

BB231219SM050 Suvad Mrkonjic / Bildbyrån

 

Sportchef Peter Jakobsson säger så här om rekryteringen av Johan Johnsson:

- Vi tycker att Johan är en laglojal hockeyspelare som jobbar stenhårt för att göra det som många skulle anse vara det ”tråkiga” jobbet. En grovjobbare som spelar boxplay, mot de bästa motspelarna och tar viktiga tekningar. Vi ser honom som en viktig del av vår i trupp i den bemärkelsen att det är en utpräglad rollspelare och som gladeligen tar sig an den rollen.

- Johan får väldigt gärna ta och utveckla offensiven, för vi vet att han har kvalitéer där också, men vi ser primärt hans styrkor i det mindre glamourösa arbetet defensivt. I Johan får vi in viktig rutin och erfarenheter som vi definitivt kommer ha nytta av de närmsta två säsongerna.

FAKTA OM JOHAN JOHNSSON

Född: 16 januari 1993 i Jönköping

Moderklubb: HV71

Position: Forward

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 178 cm / 84 kg

Tidigare klubbar: HV71, IF Troja-Ljungby, Mora IK, Timrå IK, AIK, IK Oskarshamn

Följ truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SHL".    

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners