Söndag Sön 21 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Fredag Fre 26 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Idag 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Tisdag Tis 7 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Fredag Fre 10 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec

Hampus Larsson avslutar karriären – blir juniortränare

20 oktober 2021 13:00
Nyhet

26 år gammal har Hampus Larsson valt att avsluta sin karriär som ishockeyspelare. Detta som en följd av den nackskada som Hampus ådrog sig under säsongen 2020/2021.


– Det har varit en lång rehabiliteringsperiod där jag har gått för att kunna fortsätta spela ishockey. Men ju längre tiden har gått och ju fler besök och läkare jag har pratat med så beslutet kommit närmare att sluta än att fortsätta, med tanke den skadan jag drog på mig. Jag har hela tiden försökt vara positiv och känt att jag vill spela hockey, men till slut kommer tankar och fakta i kapp en och man inser att det är dags att göra något annat här i livet. Det är ett väldigt tufft beslut och det har varit många jobbiga timmar och minuter, säger Hampus i en lång intervju som du ser i spelaren ovan.

Karriären blev inte så lång som Hampus själv hade hoppats på, men han kan se tillbaka på åtta säsonger med elitspel, fem i HockeyAllsvenskan och tre i SHL.

– Drömmen har alltid varit att spela hockey och det har jag fått uppleva. Det har varit hur kul som helst att ha det som sin vardag i väldigt många år och man har fått vinna och förlora tillsammans. Jag har fått vara med om ett avancemang upp till SHL som var väldigt stort. Det har varit riktigt roligt och man får titta tillbaka och njuta av det som har varit.

Nu väntar ett nytt liv för Hampus, men han blir kvar inom hockeyfamiljen. Han kommer nämligen att kliva in som assisterande tränare på LHC:s J18-lag samt finnas med som instruktör på hockeygymnasiet.

– Det har också varit ett beslut i det hela, vad jag ska göra nu. Då fick jag frågan från ”Pajen” om jag inte ville kliva in som tränare i föreningen. Jag kommer kliva in på J18 som assisterande till Victor, det blir mitt nya uppdrag.

I stället för att antingen vara på isen eller sitta på bänken ska Hampus nu ta en position bakom spelarna och hjälpa dem i deras fortsatta utveckling.

– Man har nog mycket att lära där. Innan har man fokuserat på sig själv, nu ska man se alla grabbar. Det är ett nytt steg men det känns jäkligt kul att ha en fot kvar inom hockeyn och inte släppa allt helt. Att få vara med och bidra där med mina kunskaper och erfarenheter inom hockeyn.

Du ser hela intervjun med Hampus i spelaren ovan eller på den här länken