Strandberg om beslutet att flytta till Linköping: "En förening där pilarna pekar uppåt"
Publicerad: 2022-04-27
Nyhet
Igår blev det officiellt att Sebastian Strandberg kommer att representera Linköping Hockey Club de kommande två åren.

– Jag har haft ett bra snack med ”Pajen” och Klas. Jag tycker att det känns som en förening där pilarna pekar uppåt och jag är väldigt intresserad av att vara med på resan som ska ta oss framåt här, säger Sebastian i en intervju son du ser i spelaren ovan.

Linköping som förening må vara en ny upplevelse för Sebastian, men han är sedan tidigare välbekant med flera av spelarna i laget.

– Jag känner lite grabbar sedan tidigare och har vädrat med dem innan jag skrev på och de hade bara goda saker att säga. Det är kul med mycket folk i ens egna ålder och som är på samma plats i livet, samtidigt som jag ser fram emot att hänga med de yngre grabbarna också.

Sebastian Strandberg kommer från Visingsö och har fått sin hockeyfostran i Jönköping. Han tog sig hela vägen till spel i SHL och det blev sammanlagt 113 tävlingsmatcher i HV-tröjan.

Därefter tog karriären vägen via Evansville Icemen i ECHL, danska Odense Bulldogs och spel i IK Pantern innan flyttlasset gick till Stockholm.

Under fyra säsonger har han tillhört stommen i Djurgården och på 191 tävlingsmatcher har Sebastian producerat 112 poäng.

Kontrakt med Linköping är skrivet över de kommande två säsongerna.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners