John Nyberg ansluter till LHC
Publicerad: 2021-10-22
Nyhet
Backen John Nyberg är klar för spel i Linköping Hockey Club. Han kommer närmast från spel i SHL-konkurrenten Brynäs och ansluter till laget under fredagen.

25-årige John Nyberg slog sig fram genom Frölundas akademiverksamhet och fick under säsongen 2014/2015 chansen att debutera i SHL. Backcoach i Frölunda då var LHC:s huvudtränare Klas Östman.

– John är en stor och stark tvåvägsback med bra skridskoåkning med funktionell teknik. En lagspelare som på sikt kunna hjälpa oss i alla delar av spelet. Jag ser fram emot att få jobba med honom igen. Som person är det en bra kille som kommer passa in bra i vår grupp, säger Klas om det senaste tillskottet till truppen.

Efter en utlåningssäsong i IK Oskarshamn under 15/16 fick han sitt genombrott i SHL-sammanhang under de efterföljande två åren. Därefter gick flyttlasset till USA och spel i Dallas Stars organisation.

Inför säsongen 2020/2021 valde John att flytta hem till Sverige och valet föll på spel i Brynäs, där John fram till dags dato står noterad för 61 grundseriematcher och 13 poäng.

Nu väntar spel i Linköping Hockey Club. Kontraktet är skrivet för återstoden av denna säsong samt ytterligare två säsonger.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners