Robert Lantosi ansluter till LHC
Publicerad: 2021-10-11
Nyhet
26-årige slovakiske forwarden Robert Lantosi är klar för Linköping Hockey Club. Robert kommer närmast från spel i SHL-konkurrenten Rögle BK.

Linköping adderar ett nytt namn till forwardssidan. Högerskjutande Robert Lantosi är klar för LHC för resterande del av säsongen och anländer till sin nya hemstad under måndagseftermiddagen.

Robert kommer ursprungligen från Slovakien men flyttade till Sverige redan som sjuttonåring för att spela juniorhockey i Västerås. Efter fyra år i Västerås, som bland annat innehöll ett par utlåningar för seniorspel, gick karriären vidare med Sundsvall Hockey i Hockeyallsvenskan.

Efter tiden i Sverige blev det spel i hemlandet, med HK Nitra, där Robert noterades för 58 poäng på 56 matcher under säsongen 2018/2019.

De två senaste säsongerna har Robert representerat Boston Bruins AHL-lag, Providence Bruins där han har presterat 46 poäng på 75 matcher.

Robert har också internationell erfarenhet från spel i två A-VM-turneringar med Slovakien. Under vårens turnering stod han för sex poäng på åtta matcher, fördelat på ett mål och fem assist.

En intervju med Robert kommer du kunna se på lhc.eu under eftermiddagen.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners