Craig Schira lämnar LHC
Publicerad: 2023-03-15
Pressmeddelande
Efter två säsonger i Linköping Hockey Club står det nu klart att backen Craig Schira inte kommer finnas med i nästa säsong lagbygge.

34-årige Craig Schira, född 21 april 1988 i Saskatoon, Kanada, presenterades den 14 maj 2021 för Linköpingspubliken. Craig kom till LHC från en säsong som innehöll spel i tre klubbar: Rögle, HV71 och tyska Adler Mannheim. Dessförinnan hade Craig spelat ytterligare tre säsonger i Rögle (varav en säsong som lagkapten) och två säsonger i Luleå. Totalt har det blivit 303 matcher i SHL för Craig. I Linköping blev det totalt åtta poäng på 76 matcher.

- Det är aldrig roligt att avsluta säsongen på det sättet vi som gjorde det på och jag önskar att både jag och laget kunde gjort det bättre sett över de två senaste säsongerna. Trots det har jag och min familj verkligen haft det bra och uppskattat vår tid här i Linköping. Supportrarna, organisationen och alla runt omkring har varit fantastiska mot oss och vi kommer för alltid komma ihåg vår tid här i Linköping.

Säger Craig Schira om sin tid i Linköping Hockey Club.

- Craig är en otroligt bra kille, både på och utanför isen. I år har Craig haft en tuff uppgift på banan, bland annat med tanke på sin längre skada i mitten av säsongen, men också då han haft en annan roll som inneburit mindre speltid. Som sagt, en väldigt omtyckt kille och lagkamrat som vi önskar all lycka i framtiden.

Säger SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson.
Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners