SHL-lagets coachteam är komplett!
Publicerad: 2022-04-25
Pressmeddelande
Nu är det klart! Linköping Hockey Clubs coachteam till säsongen 2022/2023 är fastställt.

Niklas Persson och Klas Östman har jobbat intensivt med att sätta ihop det coachteam som ska jobba för att ta LHC framåt.

– Vi har satt ihop ett team som jag känner kommer jobba bra ihop. VI som tränarteam kommer att präglas av fokus på utveckling och att få ut så mycket som möjligt av varje individ. Sen har vi våra olikheter och det är bara bra, det får inte bli för likriktat. Jag tror och hoppas att vi kommer att få en bra dynamik i arbetet framåt, säger Klas Östman.

33-årige Jeff Jakobs ansluter till coachteamet som ny assisterande tränare och kommer närmast från en liknande roll i SHL-konkurrenten IK Oskarshamn. Han är för närvarande på besök i Linköping och bekantar sig med sin nya arbetsplats och sina nya kollegor.

– Jag har en bra känsla. Jag har varit här idag och träffat lite spelare som är på plats. Sen har vi suttit ner med staben och diskuterat hur vi vill jobba, så jag har haft fått en bra känsla av de samtalen jag har haft, säger Jeff i en intervju som du ser här.

Sin ålder till trots har Jeff skaffat sig ett gediget tränar-CV. Efter att spelarkarriären avslutades under säsongen 2014/2015 har han funnits på tränarbänken.

Han inledde med tre säsonger i Borlänge, varav den sista var som huvudtränare. Därefter gick äventyret vidare till Storhamar i Norge, innan det blev tjänster i Allsvenska AIK och därefter Mora.

Sedan avslutningen på säsongen 2019/2020 har han varit verksam i IK Oskarshamn. Nu går tränarkarriären vidare på östgötaslätten.

Kontraktet med Jeff är skrivet för de kommande två åren.

Marcus Högberg och Jesper Myrenberg är lagets sista utposter den här säsongen och kommer att ledas av Mikael Vernblom.

Mikael har under fyra säsonger jobbat som målvaktstränare i LHC och var bland annat den som coachade Marcus Högberg under hans stora genombrottssäsong 2016/2017.

Under de två senaste säsongerna har Mikael varit assisterande General Manager till Niklas Persson, men nu blir det alltså åter fullt fokus på målvakterna och målvaktsspelet.

– Det ska bli väldigt kul att kliva in i målvaktstränarrollen igen. Jag har jobbat med både Marcus och Jesper tidigare och har bra koll på deras utveckling. Vi kommer tillsammans arbeta med detaljer i deras spel för att stimulera deras utveckling ytterligare, säger Mikael.

Kontraktet med Mikael är för de kommande två åren.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners