Eskild Bakke Olsen klar för LHC
Publicerad: 2024-04-19
Pressmeddelande
Den 22-årige centern Eskild Bakke Olsen har tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club. Bakke Olsen kommer senast från spel med BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan och kommer att lånas ut till Karlskoga under den kommande säsongen.

22-årige centern Eskild Bakke Olsen, född 19 mars 2002 i Hamar, Norge, med Storhamar IL som moderklubb spelade hockey i grannlandet i väst fram till förra säsongen. Efter att ha öst in poäng som junior och sedermera fyra säsonger i norska högstaligan med Storhamar och 108 poäng på 151 matcher senare presenterades han inför säsongen 2023/2024 för BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan där han har gjort omedelbar succé.

Nu har den norska landslagsspelaren Eskild Bakke Olsen tecknat på ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club där han kommer att lånas ut till BIK Karlskoga under det första året.

- Det känns riktigt bra för mig att få chansen att skriva på för och representera Linköping Hockey Club. Jag har känt mig önskad från första stund och man har presenterat en klar och smart plan för min framtida karriär. Att vi har kommit fram till den här lösningen är ett ömsesidigt beslut från båda parter - det ger mig ett år till till att samla på mig viktiga erfarenheter och värdefull speltid som kommer att göra mig än mer redo när jag tar klivet över ”på riktigt” till LHC.

 

BB240214EW117 Emma Wallskog / Bildbyrån

 

Under säsongen har Eskild noterats för 15 mål och 36 assist på 61 matcher och blev även tilldelad priset som Årets rookie i Hockeyallsvenskan i ett Karlskoga som så när tog sig hela vägen till Hockeyallsvenskans final.

- Jag ser mig själv som en offensiv skicklig center som är bra på att läsa spelet där jag tycker att jag kommit in bra i den svenska hockeyn under säsongen. Jag ska väl erkänna att jag inte är den snabbaste spelaren på rören, men jag kompenserar det med att ta kloka val på isen!

 

BB240214EW018 Emma Wallskog / Bildbyrån

 

Så här säger assisterande sportchef Tony Mårtensson om rekryteringen av Eskild Bakke Olsen:

- Eskild är en offensivt duktig center och en spelfördelare som växte in mer och mer i den svenska hockeyn under säsongen som gick med Karlskoga. Han hade även en fin avslutning på säsongen i det hockeyallsvenska slutspelet där han verkligen fick visa upp sina fina kvalitéer. Många kvalitéer för att även kunna producera högre upp, anser vi.

- Han har gjort ett år i Hockeyallsvenskan, har själv inte bråttom och gillar planen vi har presenterat för honom. I Karlskoga får han fortsätta vara en nyckelspelare, spela mycket och utvecklas för att vara än mer redo för spel i SHL säsongen 2025/2026. 

FAKTA OM ESKILD BAKKE OLSEN

Född: 19 mars 2002 i Hamar, Norge

Moderklubb: Storhamar IL

Position: Center

Skjuter: Höger

Längd/vikt: 184 cm / 84 kg

Tidigare klubbar: Storhamar, BIK Karlskoga

Följ truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SHL".  

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners