Patrick Russell tecknar nytt avtal med LHC
Publicerad: 2023-02-14
Pressmeddelande
Den 30-årige danske landslagsmannen Patrick Russell och Linköping Hockey Club har kommit överens om ett nytt tvåårsavtal. Kontraktet är skrivet över ytterligare två säsonger. Patrick är därmed kontrakterad till och med säsongen 2024/2025.

30-årige Patrick Russell, född den 4 januari 1993 i Birkerød i Danmark tre mil norr om Köpenhamn, kom till Sverige och Linköping som 16-åring för att påbörja sin hockeysatsning genom att bli en del av Linköping Hockey Clubs hockeygymnasium och dess utbildning. Under sin första säsong i LHC:s J18-lag blev det totalt 27 poäng på 33 matcher. Säsongen 2012/2013 var Patricks bästa säsong poängmässigt under juniortiden då han svarade för 39 poäng (18 mål och 21 assist) på 42 matcher. Samma säsong blev Patrick även utsedd till lagkapten för det danska JVM-laget.

Efter fyra säsonger inom LHC:s juniororganisation valde Patrick Russell att testa lyckan i Nordamerika och United States Hockey League. På 67 matcher blev det 57 poäng för Patrick som säsongen därpå valde att ta klivet till St. Cloud State University och National Collegiate Athletic Association. Patrick fortsatte att producera poängmässigt och mäktade med 66 poäng på 81 matcher, succén där gjorde även att Patrick fick göra sina första seniorlandskamper för Danmark. Nästa steg i Russells karriär blev Bakersfield Condors och American Hockey League säsongen 2016-2017. Där blev det totalt tre säsonger, men under den sista säsongen med Condors fick Patrick även chansen att representera Edmonton Oilers i National Hockey League vid sex tillfällen. Inför säsongen 2019/2010 fick Patrick Russell en permanent plats i Edmonton Oilers och det blev totalt 53 matcher i NHL innan flyttlasset bar tillbaka till Sverige och Linköping sommaren 2021. Patrick är inne på sin andra seniorsäsong i Linköping Hockey Club och ligger, i skrivande stund, tvåa i lagets interna poängliga.

Min tid i Linköping sedan jag kom tillbaka från Nordamerika har varit väldigt bra. Linköping har trots allt, efter mina år i staden, blivit mitt andra hem. Jag hade ju aldrig testat spela i A-laget innan jag drog iväg, så det har varit riktigt kul att få spela inför alla våra fans i Saab Arena.

Säger Patrick Russell och säger så här om det som varit, och det som komma skall:

Förra säsongen var lite sådär, vi var såklart bra stundstals - men den här säsongen tycker jag att vi har varit bra oftare och det känns som att vi till nästa säsong verkligen kan bygga vidare på det här. Det känns helt enkelt som att vi har något väldigt bra på gång.

Sportchef Peter Jakobsson kommenterar signeringen av Patrick Russell så här:

Patrick Russell är en viktig spelare men en desto viktigare människa för Linköping Hockey Club. Han besitter en bra karaktär som vi är väldigt glada över att få behålla då han står för det vi vill stå för. Som spelare kan Patrick spela mycket och överallt, han besitter grym rutin och erfarenhet och ställer krav på sin omgivning. Vi i LHC är väldigt glada över att få behålla Patrick två säsonger till och ser fram mot dessa med nöje!

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners